Da milliardæren ville begrunne sitt banebrytende prosjekt, kontaktet han Magnus Carlsen

Sjakkikonet med i eksklusiv gruppe av genier.

Publisert: Publisert:

Verdens største tenkere støtter russisk milliardær i jakten på utenomjordisk liv, og Magnus Carlsen er blant navnene. Foto: NTB scanpix

  • Pernille Ingebrigtsen
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den russiske milliardæren Yuri Milner, som har tjent seg rik på teknologiinvesteringer, spytter inn så mye som 100 millioner dollar i håp om å finne liv utenfor vårt solsystem.

Russeren Yuri Milner ønsket Magnus Carlsens signatur på et brev som forklarer hvorfor søken etter andre levende vesener i universet er så viktig. Foto: Stephen Lam, Reuters

Dette er én av de største pengesummene som er blitt lagt på bordet i menneskets århundrelange søken etter andre levende vesener i universet. Les mer om prosjektet her.

«Er vi alene?»

Magasinet Time skriver at noen av verdens største forskere og tenkere har signert et brev som forklarer hvorfor dette prosjektet er så viktig, og hvorfor letingen må fortsette.

Brevet starter med spørsmålet «Er vi alene?» og «Nå er tiden for å finne ut av det», og er signert av blant andre den verdenskjente fysikeren Stephen Hawking og vår egen Magnus Carlsen, verdens beste sjakkspiller.

Les også

Magnus Carlsen deltar i EM - blir spydspiss på Norges lag

TV- og filmguru Seth MacFarlane, sjakkverdensmester Magnus Carlsen og vitenskapsmann Stephen Hawking er blant "geniene" som støtter det ambisiøse romprosjektet. Foto: AP / NTB SCANPIX

Den amerikanske TV-serieskaperen Seth MacFarlane, blant annet kjent for serien «Family Guy», har også signert brevet som kan leses i sin helhet her.«Det har aldri vært et bedre tidspunkt for en storstilt internasjonal innsats for å finne liv i universet. Vi skylder oss selv å sette av tid, ressurser og lidenskap til denne søken», står det blant annet i brevet.

Det skrives også at jakten på liv i universet er det ulimate «vinn-vinn-forsøket» — fordi enten finner vi ut at vi er «universets eneste barn», eller så finner vi ut at vi har «kosmiske søsken».

- Synes prosjektet er spennende

— Yuri Milner spurte Magnus om kan kunne tenke seg å signere brevet. Magnus ønsket å støtte Yuri i hans prosjekt, og takket derfor ja til det, forteller Carlsens manager, Espen Agdestein.

— Han synes prosjektet er spennende, og det er hyggelig å kunne støtte noen som ønsker å legge så mye ressurser i forskning på noe som er veldig spennende, fortsetter manageren og sier at underskriften ikke medfører noen forpliktelser for sjakkspilleren.

Dette er langt fra første gang Magnus Carlsens geniale evner har fått anerkjennelse langt utenfor sjakkmiljøet. I 2013 ble han kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer av Time.

For øyeblikket er Carlsen inne i en turneringspause. I Sinquefield Cup i august skal han prøve å revansjere en svært skuffende Norway Chess-prestasjon.

Publisert:

Les også

  1. Kasparov: - Putin sendte sjakktoppen på Ukraina-oppdrag

  2. Forrige gang Hammer slo kompisen, stavet han navnet «Mangus Carlsen»

  3. Historisk NM-triumf: Stortalentet (16) gjorde som sjakklegendene

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen