Boston Bruins overlistet Buffalo Sabres-målvakt Ryan Miller fire ganger og kjempet seg til 4-3-seier. Dermed gikk Massachusetts-laget videre med 4-2 sammenlagt. Det spilles best av sju kamper i sluttspillet.

David Krejci scoret to ganger, mens Mark Recchi (42) gjorde ett mål og leverte en assist. Recchi debuterte i NHL i 1988. Han noterte seg for karrierens 75. assist i NHL-sluttspillet

– Hver gang vi trenger noen til å ta tak, er han vår mann, sa David Krejci om lagkameraten.

Miroslav Satan kom også på scoringslisten for vertene. Thomas Vanek reduserte for Buffalo med litt over ett minutt igjen av kampen, men Bruins holdt unna.

Målrikt

Chicago Blackhawks er også klar for kvartfinale etter å ha slått ut Nashville Predators (sammenlagt 4-2). Gjestene vant 5-3 i Tennessee mandag etter en forrykende åpningsperiode med sju mål.

Blackhawks ledet 3-1 etter tolv minutter, men Predators kjempet seg tilbake til 3-3. Halvminuttet før perioden var over sendte imidlertid Jonathan Toews Chicago tilbake i føringen. Åtte sekunder før slutt i siste periode punkterte John Madden kampen da han satte pucken inn i det tomme Predators-målet og sikret 5-3-seier til Blackhawks.

53 redninger

Montreal Canadiens og Washington Capitals må ut i en syvende og avgjørende kamp etter at Canadiens vant 4-1 mandag.

Jaroslav Halak storspilte mellom stengene for vertene. Den slovakiske Canadiens-målvakten gjorde 53 redninger.

– Vi forventet og trengte at han skulle spille en god kamp, men i kveld var det en fantastisk innsats, sa lagkameraten Michael Cammalleri , som scoret to av målene for hjemmelaget.