Jakob Orlov ble rasende da han ble utelatt til forrige Brann-tropp mot Aalesund. Han sparket en vannflaske og forlot Branns trening i sinne. Nå avslører Lars Arne Nilsen at spissen umiddelbart forlangte et møte og en forklaring på hvorfor han ikke fikk dra til Sunnmøre.

— Han er en tøffing

Brann-treneren kvitterer med å hylle Orlov for hans reaksjon.

— Det at han ikke var i troppen - jeg synes ikke det er så vanskelig å forklare. Jakob var ute med ti dager med magesyke. Han gikk ned tre og et halvt kilo i vekt og hadde hatt én trening med laget. Han sa selv han var frisk, og mente det - han er en tøffing. Men vi hadde tre spillere som hadde trent for fullt i de ti dagene og var friske. Jeg synes ikke den beslutningen var så vanskelig.

- Orlov var åpenbart uenig?

— Ja, og det liker jeg! Hør: Jakob kom direkte til meg og sa han ville ha et møte og en forklaring. Jakob er fantastisk - han er ikke den som går inn i garderoben og sutrer og griner. Han kom direkte til meg, og det synes jeg er helt glimrende. Men jeg synes ikke han skulle være i den troppen.

- Jeg har roet meg nå

Spissen fra Skövde i Sverige bekrefter at han har bedt om en forklaring på vrakingen.

— Ja, vi har pratet om det. Han vet hva jeg synes, og jeg vet hva han synes. Så kan vi være uenige. Jeg var jo ikke syk - jeg hadde trent hele uken. Men jeg registrerte at han sa noe annet.

- Du var forbannet?

— Ja, det ble jeg. Men slik er det i blant. Jeg har roet meg nå, men man liker ikke å havne utenfor troppen. Så enkelt er det, sier Orlov, som fulgte Aalesund-Brann på bt.no mens han satt på flyet fra Sverige til Bergen.

- Har du et dårlig forhold til treneren?

— Nei, det synes jeg ikke. Vi har pratet om alt som har vært, og det som hendte nå.

- Luksusproblem

Orlov er aktuell både for troppen og førsteelleveren til kampen mot Bodø/Glimt. For nå er svensken frisk, mens andre spillere har vært ute med småskader i uken som har vært.

— Kommer det endringer på spissplassen til Glimt-kampen, Nilsen?

— Det kan det bli, for det er så jevnt mellom dem. Det har litt å gjøre med hvilket lag vi møter, hvem som er gode på trening, hvem som er i form, sier nilsen, som bekrefter at Orlov kan være et alternativ fra start.

- Er det utfordrende å ta ut kamptropper?

— Ja! Og da blir det som dere skrev forleden: Hoster du, så ryker du. Det er et luksusproblem, for det er gode spillere her som ikke kommer med i troppen. Men håndterer man det slik Jakob gjorde, blir det ingen problemer. Til denne kampen blir det gjerne en annen som har slitt litt i løpet av uken som ryker ut, sier treneren.

Her er bloggen Nilsen henviser til

Han innrømmer at det ennå ikke er noen av angriperne som har utkrystallisert seg som et soleklart og uomtvistelig førstevalg.

— Jeg skulle gjerne hatt en spiss som skulle spilt uansett om han hadde vært ute i 14 dager i forkant av kampen. Der er vi ikke. Men samtidig: Vi har så langt scoret flere mål enn både Rosenborg, Odd og Strømsgodset. Det er ingen som kan ta oss på at vi ikke scorer.