– Det var deilig å ta den. En hard spurt, sier en blid, men sindig Edvald Boasson Hagen til TV 2 mens han gratuleres av konkurrenter og lagkamerater i målområdet.

– En veldig hektisk spurt, men jeg klarte å holde meg godt fremme der. Det var ikke mer enn akkurat, men det holder, det, sier etappevinneren, som nå overtar poengtrøyen i syvdagersrittet Critérium du Dauphiné.

Alexander Kristoff var det største norske håpet på forhånd, men da Kristoff sviktet, tok "Eddy the Boss" ansvar — og sørget for norsk seier.

– Ser frem til Tour de France

Den 176 kilometer lange etappen gikk fra Tain-l'Hermitage til Belley. Feltet var samlet inn mot mål, men mange av de største spurtkanonen – som for eksempel Alexander Kristoff – klarte ikke å komme seg frem i feltet. Det gjorde imidlertid Boasson Hagen. Inn i siste sving valgte Team Dimension Data-rytteren å starte spurten på yttersiden, og det skal han være glad for.

Nordmannen fikk større fart enn konkurrentene inn på oppløpet, og til slutt vant han med ett sykkelhjuls lengde - foran Julian Alaphilippe og Nacer Bouhanni, som ble henholdsvis nummer to og tre.

– Jeg er veldig glad for seieren. Jeg lå i en god posisjon i hele dag og kom meg i en god posisjon på slutten. Jeg er glad mållinjen er der den er, og ikke lenger fremme. Jeg er skikkelig glad, sier Boasson Hagen i det offisielle seiersintervjuet.

– Formen begynner å bli bra, og jeg ser fram til Tour de France, sier rudsbygdingen.

Kristoffs lag nådde ikke opp

Alexander Kristoffs Katjusja-lag ble sittende litt langt bak da det dro seg til, og ble tilsynelatande hindret av en stygg velt rundt to kilometer igjen av etappen.

Kristoff rullet inn til 18.-plass, mens Sondre Holst Enger havnet på plassen bak.

Alberto Contador fortsetter i den gule ledertrøyen i rittet, men Chris Froome knappet innpå forspranget til 4 sekunder.

Edvald Boasson Hagen leder kampen om poengtrøyen når det gjenstår tre etapper. 29-åringen har 59 poeng og ligger fire poeng foran franske Nacer Bouhanni.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: