Fredrikstad gikk på et surt 0-1-tap hjemme mot Mjøndalen, og laget blir dermed liggende under nedrykksstreken i 1. divisjon. 17 år gamle William Sælid Sell scoret kampens eneste mål.

Rekken uten en seier i serien er nå blitt til fem kamper for FFK.

17-årige Sell ble matchvinner for Mjøndalen lørdag. Unggutten sendte bruntrøyene i føringen fra kort hold 24 minutter ut i oppgjøret. Fredrikstad prøvde å sette trykk på gjestene på tampen, men maktet ikke å komme til de helt store sjansene. FFKs Ludvig Begby fikk imidlertid en gyllen mulighet i MIF-boksen to minutter før slutt, men 19-åringens sleivete avslutning var altfor svak.

Resultatet gjør at Mjøndalen (27 poeng) har klatret til femteplass på tabellen før søndagens kamper, 12 poeng bak Kristiansund på tabelltopp. Fredrikstad ligger nede på 13.-plass, poenget bak Hødd på sikker plass. Hødd har imidlertid en kamp mindre spilt.

FFKs forrige trepoenger kom borte mot Kongsvinger 19. juni (2-1). Siden da har Jan Halvor Halvorsens mannskap avgitt poeng mot KFUM (1-1 hjemme), Ranheim (0-0 borte), Sandnes Ulf (0-0 hjemme), Raufoss (1-2-tap borte) og nå Mjøndalen.

Fredrikstad fikk i tillegg en nedtur på skadefronten lørdag. Magne Simonsen måtte ut med skade 70 minutter ut i oppgjøret.

3851 tilskuere så matchen i Fredrikstad. (©NTB)