Et lag sammensatt hovedsakelig av spillere fra TIL 2 og TIL 3 er denne uka i Kroatia for å spille en stor aldersbestemt turnering mot lag med spillere født i 1998. Turneringen arrangeres av klubben Rijeka, laget TILs A-lag skulle møtt om de ikke hadde røket ut mot færøyske Vikingur i kvalifiseringen til Europa League i fjor sommer.

— Jeg ble kjent med flere i den klubben da vi møttes på trekningen i Geneve før vi skulle spille mot Vikingur, sier TIL-trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

I stedet for at A-laget fikk sjansen til å spille mot det kroatiske laget den gang, har Andressen holdt kontakten med klubben og sørget for at klubbens G18-lag fikk være med i turneringen som nå er i full gang.

0-7!

I ettermiddag spilte G18-laget den første av tre gruppespillkamper mot Dynamo Zagrebs G18-lag. Det gikk resultatmessig ikke særlig bra.

— Vi tapte 0-7 mot et lag som vant Nike Cup verden-turneringa i 2013. Slik sett er de nok et av de beste lagene i verden i den aldersklassen, sier trener Lars Petter Andressen til iTromsø.

Han mener det var lyspunkter trass i det stygge tapet.

— Vi brukte første omgang på å komme i gang, og gjorde mange feil de utnyttet. Etter pause på stillingen 0-3 er vi ganske gode, og burde fått oss et mål. I stedet kontrer de inn 0-4 og 0-5, og da blir det vanskelig. At det i tillegg var 33 grader gjorde at vi fikk varmesjokk, sier Andressen.

I morgen og onsdag venter NK Novolja og Siroki Brijeg i de siste to gruppespillkampene.

— Jeg har sett kampen dem i mellom, og det bør være overkommelig for oss å vinne begge, sier Andressen.

Betaler kun flybillett

TILs aldersbestemte lag reiser ofte på turneringer utenlands, og senest for noen uker siden var klubbens B-lag i Tyskland.

— Laget vi nå reiser med består av en god del andre spillere. At vi i tillegg kun betaler for flybillettene siden arrangørklubben Rijeka dekker resten er også veldig gunstig, sier Andressen.