Hjemmehåpet Peter Prevc klarte ikke å sette verdensrekord, men tok en suveren seier i skiflygingsrennet i Planica fredag. Rune Velta ble beste nordmann på sjetteplass.

I første omgang slo Prevc til med 248,5 meter. Sloveneren slo av 15,5 meter i finaleomgangen, men fikk 5 x 20 i stil og vant med klar margin. Han var 16,6 poeng foran landsmannen Jurij Tepes.

Stemte ikke for Fannemel

Stefan Kraft fra Østerrike tok tredjeplassen. Rune Velta lå på delt fjerdeplass etter første omgang, men falt to plasser i finaleomgangen. Han hoppet 220 og 222 meter.

Johann Forfang ble nummer ni, mens Kenneth Gangnes kom på 15.-plass. Verdensrekordholder Anders Fannemel fikk det ikke til å stemme i fredagens renn. Han klarte kun 207,5 og 206,5 meter og endte på 18.-plass.

Tidligere i vinter hoppet Prevc 250 meter i Vikersund, men verdensrekorden holdt kun ett døgn. Da landet Fannemel på 251,5 meter.

Fredag var det ti år siden Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord med 239 meter i Planica. Det har også vært bakkerekorden, men den ble slått av Michael Hayböck med 242 meter i første omgang fredag. Etterpå forbedret Prevc bakkerekorden med seks meter. (©NTB)