Radamel Falcao ble ikke funnet verdig en plass i Manchester United-troppen søndag. Arkivbilde. Foto: REUTERS

Falcao kom ikke med i kamptroppen og skal ifølge flere britiske medier ha stormet ut av Old Trafford uten å se kampen. Akkurat det ville ikke van Gaal høre snakk om, men han tok seg tid til å forklare hvorfor han satte colombianeren ut av troppen.Nederlenderen har et skadeutsatt lag og mente at han trengte forsvarsspillere på «stand by» fordi han var usikker på formen til Luke Shaw og Daley Blind. Unggutten James Wilson var eneste spiss på United-benken.

— Du må sammenligne spillerne før kampen. Etter kampen kan man si at en spiller ville hjulpet deg til seier, men det vet du aldri.

— Jeg bestemte meg for at han (Falcao) var utenfor 18-mannstroppen fordi jeg visste at jeg måtte bytte ut defensive spillere. Du må se behovene du har og hvilke valg du kan gjøre underveis i kampen. Marouane Fellaini kom inn, og på grunn av det byttet skapte vi tre målsjanser, sa van Gaal på en relativt anspent pressekonferanse etter 0-1-tapet.

Ikke skadd

Han bekreftet altså at spissen ikke var skadd før kampen, men at han rett og slett ble valgt bort. Falcao hadde før Southampton-møtet vært involvert i Uniteds siste fem kamper. Blant annet scoret han i 1-1-kampen mot Stoke i forrige Premier League-runde.

Totalt har Falcao scoret tre mål på 11 kamper siden han ble lånt ut til United fra Monaco. Kanskje er han tilbake i startoppstillingen til bortemøtet mot Queens Park Rangers neste helg.

Spisskollega Robin van Persie måtte av med en ankelskade søndag. James Wilson, som ikke har scoret denne sesongen, ble sittende hele kampen på benken.

United falt søndag til 4.-plass på Premier League-tabellen, to poeng bak nettopp Southampton. (©NTB)