LILLEHAMMER: Hun og Therese Johaug stilte opp i fellesskap på pressekonferansen på Lillehammer fredag. Lørdag er det 15-kilometer, jaktstart med skibytte. Søndag stafett.

Weng fikk stor oppmerksomhet i Kuusamo sist helg, der hun ga seg en runde før slutt. Hun trodde hun hadde vunnet, men da hun oppdaget at konkurrentene gikk videre, kom tårene.

Hun ble trøstet av trenere og løpere, men akkurat der og da var det ikke så mye å gjøre nå.

Ville ikke svare på oppfølgningsspørsmål

Heidi Weng under dagens trening på Lillehammer. Foto: NTB scanpix

Men hva nå? Sitter fadesen i bakhodet fortsatt, og er hun litt klumsete? Det var ett av spørsmålene fra pressekorpset.— Jeg har sikkert gått flere tusen skirenn i mitt liv og jeg har gjort feil én gang. Men jeg var i min egen verden akkurat der og da. Det har vært litt mye i det siste.

- Hva mener du med litt mye?

— Det trenger jeg ikke å si, svarer BUL-løperen.

Alle skjønte det. Etter mange års sammen med kjæresten Emil Iversen, er forholdet slutt. Iversen er også langrennsløper. Han bor i Trondheim, og siden begge satser er det ikke så ofte paret har sett hverandre. Men noen grunn til å fortelle om det bruddet var det selvsagt ikke.

- Visste du at du skulle gå 10 kilometer i Kuusamo?

— Ja, jeg visste at det var fire runder. Slik ble det bare, sier Weng, som når hun har fått bildet fra Kuusamo litt på avstand ikke tenker spesielt på omgivelsenes reaksjoner.

Hun er ikke opptatt av at det kommer til å gjenta seg.

Går OK på Lillehammer

Heidi Weng er spent foran sesongens andre verdenscuprenn.

— Det løsnet litt for meg på Lillehammer i fjor, sier Weng, som synes at lagvenninne Johaug virker sterk.

— Hun er så suveren på skøyting, slik kan det ikke være, svarer Weng, som ikke vet hvem som kan slå Johaug i verdenscupen.

Men når hun får spørsmålet om hun vil gå en stafettetappe, siden Marit Bjørgen har en pause på grunn av at hun venter barn, svarer Weng:

— Jeg kan tenke meg å gå, bare ikke første etappe.