LARNAKA (adressa.no): — Jeg har fått veldig mange fine meldinger, og det setter jeg pris på. Jeg skal komme styrket fra dette, sier Jonas Svensson til adressa.no, dagen etter 0-3-tapet i Nikosia.

Intervjuet lenger ned i artikkelen vises med tillatelse fra rbk.no.

På overtid i den kypriotiske varmen, på stillingen 0-0 og med avansementet i lomma, skled Svensson med ballen i beina. Tre sekunder senere lå ballen i garnet bak Adam Larsen Kwarasey.

I stedet for å makte å svare på baklengsmålet slapp RBK inn to baller til – og dermed var mesterligadrømmen over for denne gang.

– Var helt uforberedt

Se intervjuet her:

Etterpå ruslet 23-åringen skuffet av banen. Med kapteinsbindet rundt armen og tårer i øynene. Tårer han slet mot også da han rakrygget stilte opp for alt og alle etterpå. For å forklare den uheldige, men skjebnesvangre involveringen.

— Vi hadde et innkast, og så kaster jeg til Matti (Vilhjalmsson). Så tror jeg at han skal snu med ballen, men så spiller han tilbake til meg. Jeg er litt uforberedt og får en dårlig touch, og klarer ikke klarere ballen ordentlig. Så ser vel alle hva som skjer etterpå. De scorer mål, sa han til adressa.no – tydelig preget.

I vinduet over kan du se det svært emosjonelle intervjuet Svensson gjorde med rbk.no etter kampen.

Fikk trøst overalt

Etterpå haglet tilbakemeldingene på sosiale medier. Alle positive. RBK-supporterne trøstet Svensson – og ga ham mye ros for hvordan han taklet det i intervjuene etterpå.

— Det skulle bare mangle at jeg stilte opp i mediene etterpå. Jeg har fått så mye skryt i år, og det er en del av gamet å stille opp når det ikke går så bra, også. Dessuten ønsket jeg å bli litt «ferdig med det». Det nytter i hvert fall ikke å sitte i garderoben og synes synd på seg selv, forklarer han, når vi møter ham på flyplassen i Larnaka onsdag morgen.

— Var ganske mørkt

Den voldsomme nedturen: Jonas Svensson, Adam Larsen Kwarasey, Tore Reginiussen, Pål André Helland og Anders Konradsen var seks minutter fra mesterliga. Så raknet det. Foto: Morten Antonsen

Da hadde Svensson også fått tid til å gå gjennom kampen på nytt i sitt eget hode. Og til å reflektere over hvorfor tårene kom som de gjorde i minuttene etterpå, som i videointervjuet med rbk.no i vinduet over.— Jeg ble involvert i det første baklengsmålet, og da føler jeg vi taper kampen. Så vet vi samtidig at drømmen om mesterliga er knust. Det var litt tøft, medgir han,

Samtidig er ikke Svensson lenger like mørk til sinns onsdag, som tirsdag kveld.

— Det føles bedre. I går var det ganske mørkt, egentlig. Om det ikke hadde vært bedre i dag, så hadde jeg sett litt mørkt på fremtiden. Men man tenker jo på kampen, sier han.

Åråsen lørdag

Lørdag er det ny kamp, mot LSK på Åråsen. Det har vært en del diskusjoner om RBKs tette kampprogram i sommer, men akkurat nå føles det svært godt for Svensson at det kommer en kamp så tett:

— Ja, den gleder jeg meg til allerede. Man må opp på hesten igjen, sier han.