Caroline Walde (til høyre) fikk trøst av kaptein Ingrid Rydland etter det klønete selvmålet som knuste Arna-Bjørnars cup-drøm. Foto: Eivind Senneset

ARNA-BJØRNAR – STABÆK 0-2

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): — Det er kjedelig å ryke ut allerede i kvartfinalen, men det er typisk oss. Vi kommer oss alltid til kvart- eller semifinalen og så ryker vi ut, sier Caroline Walde.

Hun var en av Arna-Bjørnars mest nedtrykte spillere etter 0-2-tapet mot Stabæk i cupens kvartfinale tirsdag. Det skyldtes først og fremst at det var hun selv som forærte Stabæk deres andre scoring.

— Det var en gedigen tabbe av meg. Jeg hadde ikke helt oversikt over hvor jeg hadde med- og motspillerne i feltet, og bestemte meg for å klinke ballen ut. Men isteden klinket jeg den i mål. Det er ikke så ofte jeg scorer, men jeg vil ikke at målene skal komme slik, forklarer midtstopperen.

- Mistet selvtilliten

Fram til selvmålet i annen omgang, holdt Arna-Bjørnar godt følge med serieleder Stabæk. Kun en scoring fra en offside-plassert Elise Thorsnes skilte lagene til pause.

— Det skulle ikke forundre meg om hun var i offside. Mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere om dommeren. Avgjørelsen er uansett umulig å se fra min posisjon, sier trener Morten Kalvenes.

Han var mer skuffet over selvmålet som doblet gjestenes ledelse.

— Selvmålet tidlig i andre omgang reduserte selvtilliten og troen vi hadde klart å bygge opp i den første. Det var på mange måter mye mer enn bare en scoring. Det luktet aldri skikkelig mål av oss etter det, sier Kalvenes.

Walde mener også at selvmålet hennes brøt ned laget etter en oppløftende første omgang.

— Jeg følte at vi ikke var langt unna da det bare sto 0-1, å komme tilbake i kampen virket overkommelig. Men da jeg satte ballen i eget mål ble plutselig veien så utrolig mye lenger.

Må ta medalje

Nå som kongepokalen er tapt, er det kun én ting som gjelder for Arna-Bjørnar. Selv om de to edleste medaljene i Toppserien ser ut til å være avgjort, er bronsemedaljen fortsatt innen rekkevidde. Den må Arna-Bjørnar-damene sikre seg, for at de skal kunne kalle sesongen godkjent.

— Kun medalje er godt nok nå. Det vil være svært skuffende om vi ikke klarer bronsen, sier kaptein Ingrid Ryland.

— Vi hadde som mål før sesongen å gjøre det bedre enn i fjor. Da nådde vi semien i cupen og tok bronsemedalje i serien. Bedre kan vi ikke gjøre det nå, men vi har fortsatt store muligheter til å ta en ny bronse, sier Walde.

Treneren forstår skuffelsen til spillerne sine, men oppfordrer dem til å ikke henge med hodet. Det eneste plasteret på såret vil være å gjøre det godt i seriespillet.

— Kan vi fortsette å spille slik vi gjorde i dag, vil vi vinne mange kamper i serien. Klarer vi det, står vi igjen med en bronsemedalje. Da er ikke dette nederlaget så surt lenger, sier Kalvenes.