Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure fikk en så god start på sesongen som mulig. Begge gikk til topps på hver sin 100 meter i belgiske Gent lørdag.

Okparaebo løp inn til 11,68 og slo hjemmefavoritten Hanne Claes fra Belgia med et tidel. Britiske Joey Duck tok tredjeplassen og var 11 hundredeler bak den norske vinneren. Dette var Okparaebos utendørsdebut i år, og med seier fikk hun åpningen hun ønsket seg i svak motvind.

Tiden var ikke helt på topp, men det var heller ikke forholdene. På den dobbelte distansen ble det annenplass til henne med 23,95. Nederlandske Tessa van Schagen var seks hundredeler raskere og tok seieren med 23,89. Irlands Kelly Proper løp inn til tredjeplassen, fem hundredeler bak Okparaebo. Det var vindstille da løpet gikk.

Oppløftende 100 meter

Jaysuma Saidy Ndure gjorde som Okparaebo og tok seieren på 100-meteren i Gent. I ubetydelig medvind løp han inn til 10,28, og det må han være fornøyd med i sesongåpningen.

Britiske Leon Reid ble slått med 11 hundredeler og tok annenplassen, mens Dewi Hammond, også han fra Storbritannia, løp inn til tredjeplass med 10,48. Det var en forholdsvis klar seier Ndure sikret seg.

Han stilte også på 200 meter, som tidligere var den beste distansen hans, men i Belgia lørdag klarte han bare tredjeplass på denne distansen. Kenyanske Mike Mokamba gikk til topps med 20,73. Reid, som Ndure slo på 100-meteren, fikk revansj på nordmannen og tok annenplassen med 20,83, mens Ndure på tredjeplass løp inn til 21,06. Det var svak motvind i dette løpet.

Ikke helt i teten

Sindre Buraas stilte på 5000 meter i Gent og løp inn til 11.-plass med temmelig ordinære 13.39,63. Kenyas Frederick Kipkosgei vant med 13.23,66. Fire løpere var under 13.30 minutter.

Også Sondre Nordstad Moen var med i dette løpet. Han endte på 15.-plassen til slutt og fikk 13.42,89. Det tyder på at toppformen er et stykke unna for begge de to nordmennene.

Friidrettssesongen er i gang for alvor etter helgens norske eliteserieåpning på Hamar. I begynnelsen av juni er det nytt norsk elitestevne på Florø, og allerede 11. juni er det klart for sesongens første store mål for en del av de beste norske utøverne, Bislett Games med verdensrekordforsøk både på 5000 meter for kvinner og i høyde for menn, men der er ingen norske med på moroa.