Herrem har et ønske for å komme seg raskt over finaletapet

Camilla Herrem gleder seg til å komme hjem på mandag, men hun er spent på om hun får oppfylt juleønsket sitt.

Publisert: Publisert:

Camilla Herrem og Nora Mørk depper etter tapet i finalen mot Frankrike. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Mette Bugge
Denne artikkelen er over to år gammel

Norge-Frankrike 21–23

HAMBURG: Den mangeårige utenlandsproffen er en av nøkkelspillerne på Norges landslag. Selv om finalen ikke gikk slik hun hadde håpet på, hadde hun mye å se frem til. Ikke minst å komme hjem til et relativt nyinnkjøpt hus.

Hun og de andre på landslaget har vært hjemmefra i omtrent fire uker, først i turneringen på Sotra før VM, deretter direkte til Tyskland. Det betyr at hun ikke har fått gjort noe på hjemmebane inn mot julen.

Les også

Hergeirsson hardt ut mot arrangøren: - Har aldri opplevd maken

Les også

Heidi Løke oppgitt over lite spilletid - kjøper ikke forklaringen

Les også

Da landslaget lanserte nye drakter, skjedde noe uventet: – Vi har aldri opplevd maken

FAMILIEN TIL STEDE: Carl Otto Herrem klemmer datteren Camilla hverandre etter semifinalen mot Nederland i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Nå skulle jeg ønsket at noen kom og fikset huset mitt med interiør og det hele, og ikke minst vasket, sier hun.

Det var i midten av mai at hun annonserte på Twitter at hun og ektemann Steffen Stegavik hadde investert et hus i hennes hjemkommune.

Han er også håndballspiller, i Nærbø, og Herrem har vært på enkelte treninger sammen med det herrelaget.

Paret har vært fra hverandre på grunn av håndball i ulike land, i store deler av alle de årene de har vært sammen. De møttes da begge spilte i Trondheim, Herrem for Byåsen.

– Var det vanskelig å få med trønderen Stegavik til Vestlandet?

– Nei, på ingen måte. Han hadde ikke noe valg, sier Herrem leende.

Steffen kom ned til VM og har sett Camilla og de andre i flere kamper. Han var også til stede i finalen, dit hennes mor og far også hadde kommet,

Etter det skuffende tapet, gledet hun seg stort til å møte familien. Hun følte at det ville være godt etter så lang tid uten å kunne være sammen med det. Det er blitt noen stjålne kyss med ektemannen like etter kamp.

Les også

Rørt pappa feiret med Herrem: – Mor og far betyr alt for meg

Les også

Det norske laget hylles av håndballegende: – Mektig imponert

– Hvordan har du det nå?

– Aller helst vil jeg sette meg på bussen til Sola, kommer det fra en Herrem som virker å være i godt humør, selv om hun tilstå: - Jeg har det ikke så bra.

Hun vet inderlig godt at laget må opp grytidlig i Hamburg mandag morgen, for å ta et formiddagsfly hjem. Hun slipper buss.

– Hva gikk galt i finalen?

– Vi spiller med håndbrekket på. Vi spiller ikke med så mye tempo i de andre kampene, men et halv-tempo. Jeg er forundret over at vi ikke bruker farten. Vi gik nesten oppover.Vi sa det hele tiden i forsvar, at vi må springe. Jeg synes det var merkelig at vi skulle skifte på måten vi spilte her. Det ble stakato.

– Selv om det var dumt for Norge, er det likevel bra for håndballen at en annen nasjon vinner?

– Nei, sier Herrem.

Hun er en av lagets mest kontringssterke spillere, men fikk ingen baller å jobbe med.

– Det er irriterende, det er noe drit. Men vi får heller bare jobbe videre. Vi spiller vanligvis bra håndball med denne gjengen. I dag ville det ikke vår vei. Vi må bare bite i det sure eplet her nå og se på de positive tingene, men dette tapet stakk ganske dypt.

Herrem var forøvrig borte fra hjemstedet Sola i elleve år, først i Byåsen, deretter flere utenlandske klubber. Hun avsluttet tiden i Vardar, og bodde i Skopje. Da hun ble intervjuet tidligere i år, fortalte hun at lønnen skulle gå til å kjøpe hus på Sola.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Håndball
  2. Sola
  3. Nærbø