Mohamed Elyounoussi. Mohamed Elyounoussi. Foto: ERIK BIRKELAND

Elyounoussi klar for sveitsisk storklubb

Moldes angrepsspiller Mohamed «Moi» Elyounoussi skal spille for Basel neste sesong.

Det bekrefter Molde på sinhjemmeside.

— Fulgt meg lenge

Han mener valget av ny klubb var enkelt, da sveitserne har fulgt 21-åringen lenge. Laget har vunnet den sveitsiske serien sju sesonger på rad og har blitt en gjenganger i Mesterliga-gruppespillet. De gikk videre fra gruppespillet så sent som vinteren 2012 og 2015. — En storklubb som er vant til å vinne og de gjør det ofte bra i Europa. De har fulgt meg lenge, så det valget var egentlig enkelt, sier angriperen til Moldes hjemmeside.

— De kom på banen for en stund siden og har vist at de vil ha meg der. Føler det er et riktig steg for meg. Klubbene er enige og jeg er fornøyd med mine personlige avtaler, utdyper han.

Elyounoussi kom til Molde fra Sarpborg 08 i 2014, men Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mener de har vært heldige som har beholdt ham i to år.

- Verdien er på topp nå

— Han kom som en lovende gutt og reiser som en landslagsspiller. Han var veldig tydelig på at han ville ta sjansen nå og følte det var på tide for ham nå, sier Solskjær til samme nettsted.

Han mener Elyounoussi er moden for en større klubb - og liga - etter å ha tilbragt tre sesonger i Molde.

Les mer:

— Det er ikke sånn at han bare går rundt og dribler, han er alltid målfarlig. Han har hatt litt marginer imot i år, men potensialet i gutten er stort, sier han.

— Når spillere vil dra er det vanskelig å holde dem for oss her oppe. Verdien er nok på topp akkurat nå og da er det rett for begge parter når han er tydelig på at han vil dra. At vi fikk ha ham så lenge trodde vi kanskje ikke, sier Solskjær.

- Vi er i forkant

Samtidig antyder han at det kan være en erstatter på plass snart. Molde har i tillegg til Elyounoussi sluppet Fredrik Gulbrandsen til Salzburg og Mushaga Bakenga fra angrepsrekka fra stallen som starten 2016-sesongen. I tillegg er fremtiden til Eidur Gudjohnsen i romsdalsklubben usikker.

Les mer:

Les mer:

— Vi satser på å få i boks en erstatter snart. Det jobbes veldig hardt og det har det gjort lenge. Vi har vært i forkant lenge, men vi er avhengig av å selge før vi kan hente ettersom det er mye penger i bildet, sier Solskjær.