Han var en av Carlo Ancelottis viktigste menn og svært sentral da Real Madrid sikret seg sin tiende mesterligatittel med 4-1-seier etter ekstraomganger mot byrival Atletico Madrid i vår.

Da president Florentino Perez fant frem sjekkheftet og hentet VM-toppscorer James Rodriguez og Toni Kroos i sommer, var veien ut av Madrid kort for argentineren. Da Manchester United la de nødvendige millionene på bordet, var hverken Angel Di Maria eller Real Madrid vond å be.

DIREKTE 13.00: United — Everton

Dermed endte 26-åringen opp i Manchester til den britiske rekorden på 59,7 millioner pund, eller drøyt 618 millioner kroner.

- Trives i Manchester

Selv om Manchester United endte på 7. plass i serien og røk ut i kvartfinalen i mesterligaen, samme sesong som Real Madrid vant den samme turneringen, mener ikke Di Maria at overgangen til de røde djevlene er et steg ned. Snarere tvert i mot.

— Det å forlate en klubb som Real Madrid og komme til en klubb som Manchester United, gjør at du vokser som spiller og det hjelper deg på å ta steg i karrieren. Det var et viktig øyeblikk og jeg er trives her, sier Di Maria til Manchester Uniteds tv-kanal MUTV, gjengitt av Manchester Evening News.

— For hver dag som går, føler jeg mer og mer avslappet her. Jeg har skaffet meg et hus og familien er fornøyd, fortsatte han.

Føler seg velkommen

Søndag venter Everton i det som blir Di Marias tredje kamp på Old Trafford etter overgangen. Og han merket tidlig at han var svært velkommen på «Drømmenes Teater».

— Helt siden jeg kom har folk tatt meg veldig varmt imot – på hvert hjørnespark, frispark, eller til og med i åpent spill, hver gang jeg har ballen føler jeg de står rett bak meg. Det får deg alltid til å føle deg gladere. La oss håpe ting går bra for meg så jeg får fortsette her i mange år fremover, sier Di Maria som scoret i hjemmedebuten mot QPR og har vært et av Manchester Uniteds fremste angrepsvåpen med sine to mål og to assist på fire kamper så langt.

Scorer mye – slipper inn mye

Og det kan komme godt med mot et Everton-lag som slo Manchester United i begge oppgjørene i fjorårets sesong. Med et United-forsvar som har sluppet inn ni mål på seks kamper, fem av dem mot nyopprykkede Leicester, kan angrep være det beste forsvar mot Roberto Martinez’ menn.

— Vi har mange kreative angrepsspillere, men jeg liker også at du har disiplinen til å komme tilbake i en viss form. Vi har sluppet inn for mange mål og media snakker om at det er på grunn av svakt forsvar. Men som jeg har forklart: Det er alle sin feil, sier United-manager Louis van Gaal.

— Vi mister ballen for lett, det er vårt problem. Ikke forsvaret vårt, sier van Gaal som bekrefter at unggutten Paddy McNair får en ny sjanse i midtforsvaret i skadefraværet til spillere som Chris Smalling, Jonny Evans og Phil Jones.