Min første økt med Sandnes Ulf var i midten av januar 2011. En kunstgressbane full av frost ventet. I Molde var jeg blant de best trente og regnet med at kondisjonstreningene ville bli lett match.

Så feil kan man ta. Sandnes Ulf-gutta var minst like godt trente.

Lillebror

Meg selv, Saaliti og Frejd var hentet inn med eliteserierfaring. Dette gjorde at forventningen steg noe, men Bryne var fortsatt storebror og vi skulle stabilisere oss i 1. divisjon. Sosiale gutter som Vindenes, Haugland og Westlye i spissen gjorde det lett å komme inn i gruppa.

Springeøktene gjorde at enkelte spillere slet med mareritt om nettene. Saaliti sto over ei springeøkt, og fikk høre det i flere måneder. Slik var mentaliteten i gruppa.Springetesten til Asle var knalltøff. Mens Morten Eriksen 'jogget' inn til bestetid og Ronny Espedal på 41 år sprang inn til topp fem, var det flere som sleit. Vetle Myhre var ikke snakkbar dagene før testen.

Selv om vi trente knallhardt, kom ikke resultatene med en gang. Med mange nye i sentrallinja tok det lengre tid enn ventet. Klubben hadde stelt i stand 100-årsfeiring av klubben før sesongstart. Forspillet var Sandnes Ulf-Løv/Ham på kunstgressbanen i Sandnes. 0-6 mot en lettvekter i Adecco. Skandale! Ikke morsomt på Sandnes Kulturhus etterpå.

Seiersrekke

Tre poeng på de første seks kampene var vel seks poeng mindre enn godkjent. Unnskyldningene ble lagt bort og hver spiller måtte gå i seg selv. Dette var begynnelsen på noe ellevilt.

De 13 neste kampene endte med 12 seire og en uavgjort. Vi var 'uslåelige'. Ekspertene snakket om Ulf-sprekk foran hver runde, men det tok lang tid før den kom. Deiligste seieren denne perioden var vel 5-3 mot Bryne. Vi lå under 3-1 til pause, men med medvind (storm) rett vei i andre,var vi sikre på seier.

Kollektivet var det viktigste. Vi sprang og kjempet for hverandre. De på benken var helt gærne etter at en tre-poenger var sikret.

Magisk stemning

Ham/Kam hjemme var neste kamp. Østerhus hadde fikset full stadion med gratis billetter. Her skulle første opprykkskandidat knuses. Det ble 0-2 i en elendig kamp av oss foran de mange fremmøtte. Den uka var det tre kamper, tre tap. Gikk lufta ut av Sandnes Ulf slik ekspertene sa?

Vi kom oss raskt igang igjen og tok 10 poeng på de neste fire kampene. Nå var det tid for Løv/Ham igjen. Vi kunne rykke opp hvis resultatene gikk vår vei i de andre kampene. 6-0, til oss denne gangen. Opprykket var i boks. Kampen og stemningen var magisk, festen enda bedre.

Mot Odd på søndag fortsetter eventyret. Kommer du?