TIL-spissen har hatt et fantastisk år på G18-landslaget med åtte scoringer på ni kamper. I disse dager er han i Litauen og kjemper for å gå videre i EM-kvalik med flagget på brystet.

Motstandere er Litauen, Finland og Skottland. De to beste går videre til neste runde, og Norge fikk en meget god start med 2-0-seier mot vertsnasjonen Litauen på tirsdag. Espejord doblet Norges ledelse et knapt kvarter ut i andre omgang.

– Vi var disiplinerte defensivt og spilte en god kamp. Egentlig burde vi vunnet mer enn 2-0, men alt i alt er jeg fornøyd med både egen og lagets innsats, forteller Espejord på telefon fra Litauen.

Tøft kampprogram

I den andre kampen på tirsdag spilte Finland og Skottland 2-2. Dermed er Norge klare for neste runde med seier mot finnene i ettermiddag. Og Espejord mener at han og lagkameratene skal ha gode muligheter for å fikse avansementet etter to kamper.

– Det er gode muligheter for nok en seier. Målet vi satte oss før denne runden var å gå videre, men vi ønsker selvsagt å vinne alle de tre kampene, forklarer Espejord som er usikker på om han får starte ettermiddagens kamp. Landslagstrener Eirik Horneland har signalisert at han vurderer å bytte ut flere spillere med tanke på at det tøffe kampprogrammet. I løpet av seks dager skal landslaget spille tre kamper.

– Jeg skjønner at vi trenger friske bein til alle kampene, og selv om jeg har lyst til å spille så det blir ingen nedtur hvis jeg starter på benken mot Finland, sier Espejord.

Mange innhopp

Unggutten har kun startet én kamp for TIL i 1.-divisjon denne sesongen, men fått mange innhopp.

– Vi har fokus på å utvikle spillet til Runar, og det er veldig gledelig å se at han fortsetter å score mål på landslaget, sier trener Steinar Nilsen.

Kan et utlån være aktuelt neste sesong for å få matchet Runar på høyere nivå?

– Det er ikke noe vi har diskutert, og han er en spiller vi ønsker å satse på, sier Nilsen.

Espejord er også innstilt på å trene knallhardt i vinter for å vise seg god nok for en startplass neste sesong.

– Motivasjonen er på topp, og jeg har i hvert fall tenkt til å stå på som bare juling i vinter. Så får vi se hvor langt det rekker, forklarer Espejord.

Denne sesongen har det blitt mye spill i 3.-divisjon på TIL 2, og selv om nivået ikke er optimalt for utviklingen til spissen velger han heller å se positivt på det.

– Det var såklart bedre med 2.-divisjonsspill i fjor, men jeg velger heller å ta den kamptreningen jeg får og gjør maks ut av det, avslutter Espejord.