MASPALOMAS: Han har vært utenlandsproff i Frankrike. Han har åtte landskamper – åtte flere enn Ole Selnæs.

Og han er fire år eldre.

Men Anders Konradsen (25) blir ydmyk når han snakker om den sentrale midtbanerollen i Rosenborg. En rolle som nå står vidåpen etter at Ole Selnæs er på vei til Frankrike.

Og en rolle som han er en av kandidatene til å overta.

KOMMENTAR OM SELNÆS-SALGET (krever innlogging):

— Ingen slik ballfordeler i klubben nå

— Først og fremst må man ikke undervurdere rollen Ole hadde i fjor, og hvordan han løste den. RBK vant serien, cupen og spilte i Europaligaen. Jeg er enig med Mike Jensen som sier at et slikt salg gjør at andre «stepper opp», så får vi ser om det blir meg som får rollen. Jeg har litt erfaring der og er klar for å gå inn, men har ikke rukket å snakke med trenerne ennå, sier Konradsen til adressa.no.

Han sier selv han hadde sine beste kamper for RBK i fjor som indreløper, men har spilt sentralt både i franske Rennes og i Strømsgodset. I begge klubbene lå han imidlertid som én av to sentrale, og Kåre Ingebrigtsens plan er å fortsette med ett anker og to indreløpere.

Samtidig kan det bli forandringer i måten rollen løses på, som at de tre midtbanespillerne bytter på å starte i rom og å holde igjen. En løsning Konradsen i så fall nikker anerkjennende til:

— Det er mange måter å løse rollen på. Oles måte, som ren ballfordeler, kan ikke erstattes i den spillergruppa vi har i dag. Men det Kåre sier om å variere mer i rollen, er spennende. Det kan gjøre oss mindre forutsigbare, og noe jeg personlig ville ha følt meg komfortabel med. Særlig i Rennes hadde jeg en mer «ryddeguttrolle», hvor jeg lå veldig dypt i banen, sier Konradsen.

LES ALT OM SELNÆS-OVERGANGEN:

M å bruke februar godt

I dagens utgave av Adresseavisen blir Konradsen skjøvet fram som ett av flere alternativ for å overta rollen. Han sier han i så fall vil ha godt av at det er seks uker igjen av oppkjøringen.

— Det handler mye om relasjoner, og å skape trygghet. Da skal jeg i så fall bruke tida inn mot seriestart godt, sier han.

Sentral eller ikke: Konradsen har uansett klare ambisjoner om å bli svært delaktig denne sesongen. I fjor sommer ble han brukt som en del av et rotasjonssystem i en travel høstsesong.

— Min ambisjon henger litt sammen med Rosenborgs. Jeg håper å bli en sentral brikke på laget, jakte gull og spill i Mesterligaen. Det er det absolutte målet, sier han.