ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Onsdag kom nyheten om at Stabæk skal ha mottatt et bud fra Hannover på Henning Hauger. Den 25 år gamle landslagsspilleren har bare et halvt år igjen av kontrakten, og kan allerede i sommer skrive under for en ny klubb – vederlagsfritt – men da blir han først spilleklar for ny klubb i januar.

Fnyser av budet

Det er ikke det Hannover ønsker, og derfor reiste de til Gardermoen mandag. Der fremla de et bud som Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen sa kontant nei til.

— Budet var en vits, sier Olsen til Aftenposten.

Senere på kvelden skal det ha kommet inn et forbedret bud over mail, som Stabæk-ledelsen fant det interessant nok til å diskutere, men konklusjonen var den samme som sist. I stedet sendte Stabæk et krav tilbake. Stabæk har tidligere antydet at prisen for å la Hauger gå i sommer ville ligge rundt fem millioner kroner, uten at de ønsker å bekrefte tallene nå.

- Problemet er ikke at vi krever for mye, men at de er villig til å gi for lite.

— Med de summene som Hannover opererer med, så er det langt mer interessant for oss å beholde Henning sesongen ut. Da vil vi kunne tjene mer ved å havne noen plasser høyere opp på tabellen, mener Olsen.

Taus Hauger

Henning Hauger trivdes dårlig da han onsdag måtte svare pressen på spørsmålene om Hannover-interessen.

- Det er kjedelig å måtte si det, men svaret er «ingen kommentar», var det høflige, men bestemte svaret Hauger ga pressen på pressetreffet på Ullevaal Stadion.

— Men selvsagt skulle jeg unngått dette temaet nå rett før Portugal-kampen, innrømmer den hardtarbeidende midtbanespilleren.

Selv liker Inge André Olsen dårlig at en av Stabæks – og Norges – viktigste spillere har havnet i en slik situasjon, men han mener at bæringene ikke kan lastes.

— Slike forhandlinger bør gå mellom klubbene, og ikke via spiller, agenter og media, sånn at det blir rene linjer. Nå setter de (Hannover, red.anm) spilleren opp mot klubben, og det er uryddig fra dem, de kjenner nivået her.

— Dette er en sak det er full støtte på innad i Stabæk, understreker Olsen overfor Aftenposten.

Særlig støtte er det derimot ikke å finne i Hannover. Der skjønner man lite av Stabæks fremgangsmåte.

— Vi kom til Oslo for å forhandle, og kunne blitt til neste dag for å få handelen i land. Imidlertid følte vi ikke at Stabæk ønsket forhandlinger, det var vanskelig å få tak i dem – og det tok lang tid å få svar på telefon og e-post, sier klubbens sjefsspeider, Jörg Jakobs, til Aftenposten.

Over tre millioner i avstand

Jakobs var selv med til Oslo på mandag, og er altså lite imponert over den forhandlingsviljen Stabæk viste.

— Vi kom først med et forhandlingsutspill, så la vi inn et bud på 350.000 euro i kontanter (rundt tre millioner kroner, red.anm). Deres svar var faktisk å øke sitt andre krav, som var på over 700.000 euro (drøyt 5,5 millioner), pluss å legge inn ekstra klausuler , sier en lettere oppgitt Jakobs til Aftenposten.

Det mener Hannovers sjefsspeider går over alle støvleskaft.

- Det er langt over markedspris. Vi må ikke glemme at pengene sitter langt inne hos mange klubber nå for tiden, og ingen vil betale en slik sum for en spiller som snart er Bosman.

— Stabæk er ikke uprofesjonelle, men dette er uklokt. I dagens marked er det ingen som vil betale en slik pris, advarer Hannover-speideren.

- Henning er skuffet

Nå er han mest opptatt av hvordan ukens turbulens vil påvirke Hauger før og under lørdagens kvalifiseringskamp i Lisboa.

— Jeg vet at Henning er veldig skuffet over at det ikke har blitt noen overgang. Klubben skal nylig ha satt seg ned med ham, og lovet Henning at han skulle få gå videre. Jeg håper bare han klarer å holde fokuset på Portugal-kampen, og at dette ikke påvirker prestasjonen hans der.

Uansett hvordan Stabæk-spilleren måtte gjøre det i den kampen, vil interessen fra Hannover ikke forsvinne.

- Det er en spiller vi har fulgt i mange år, og vi kjenner ham godt, så prestasjonen der betyr ingen ting for vår interesse.

— Henning vil også komme til oss, så forhåpentligvis får vi til en avtale etter hvert, sier en fortsatt optimistisk Jörg Jakobs til Aftenposten.

Se video: Møter Portugals superstjerne Ronaldo

Møter Portugals stjerne Ronaldo