Nylig 50-årsferiede Eric Cantona mer enn antyder at Didier Deschamps, den franske landslagssjefen, har utelatt to mann med nordafrikanske aner fra EM-troppen nettopp fordi de har nordafrikanske aner,skriver The Guardian.

Engelsk trøbbel også:

Uforståelig

United-legenden skjønner ikke at Hatem Ben Arfa (Nice) ikke er med i EM-troppen, men er på Deschamps’venteliste. Den tidligere Newcastle-spilleren har denne sesongen storspilt for Nice. Barcelona skal være blant de som har vist interesse for ham.

Hatem Ben Arfa har hatt en sterk sesong for Nice etter overgangen fra engelsk fotball. Han scoret 17 ligamål fra sin posisjon som offensiv midtbanespiller. Foto: Lionel Cironneau, NTB Scanpix

Situasjonen til Real Madrid-spilleren Karim Benzema er litt mer kronglete. Benzema er under etterforskning for angivelig å ha vært med på utpressing av landslagskollega Mathieu Valbuena. Frankrikes statsminister, Manuel Valls, har blandet seg inn i uttaket og sagt at Benzema ikke bør spille for Frankrike.

— Jeg er ikke overrasket over at han bruker situasjonen rundt Benzema, spesielt etter at Valls sa at han ikke skulle spille for Frankrike, til å gjøre dette. Ben Arfa er kanskje den beste spilleren i Frankrike i dag. Men de har begge den samme opprinnelsen. Jeg har lov til å tenke det. Debatten er åpnet, sier Cantona.

Hatem Ben Arfa har foreldre fra Tunisia og hans far spilte på det tunisiske landslaget. Benzema har familie fra den tidligere franske kolonien Algerie.

Stikk til Deschamps

United-legenden Cantona mer enn antyder at den kan være rasemessige motiver for å utelate to av det han kaller Frankrikes beste fotballspillere. Han skjønner ikke at politikere som Manuel Valls skal stille seg til doms over Benzema når politikerne selv er dypt involvert i skandaler.

Cantona vet også å harselere med Didier Deschamps.

— Han har et virkelig fransk navn. Kanskje han er det eneste i Frankrike fom har et riktig fransk navn. Ingen i hans familie blandet seg med noen. Som mormonere i America, sier Cantonaifølge The Guardian.

Guardian har forsøkt å få en uttalelse fra Deschamps, men har ikke lyktes.

  • Les nyheter fra sporten torsdag formiddag under: