Tirsdag meldte Dagbladet at Frode Kyvåg (69) ikke får fortsette som generalsekretær for Norway Cup, etter snart 40 år i jobben.

Nå snakker Kyvåg ut.

– Jeg er lei meg. Men det siste jeg skal gjøre, er å fremstå som en bitter, sur grinebiter. For det er jeg ikke. Jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på. Jeg skjønner såpass at dersom de vil at jeg avslutter, så gjør jeg det, sier Kyvåg til VG.

Det er Bækkelaget SK som arrangerer Norway Cup, og slik begrunnet styreleder Øystein Sundelin avgjørelsen tirsdag:

— Bækkelaget har alt å takke Frode for. Han har lagt ned en enorm innsats gjennom 38 år. Men det er en tid for alt, sa Sundelin til Dagbladet.

- Det er rart

Kyvåg forteller at han ikke har fått en nærmere forklaring på hvorfor han ikke får fortsette.

– Nei, det har ingen fått. Øystein Sundelin har fått spørsmålet, men han svarer kategorisk at han forholder seg til en kontrakt som sier at Kyvåg skal slutte. Det er rart. Og jeg har ikke ønsket å spørre, sier Kyvåg.

- Hvorfor ikke?

– De ansatte, turneringsledelsen og sponsorene spør, men får ikke svar. Og da har man lagt opp til spekulasjoner. Folk graver så det holder. Men jeg vil ikke spekulere.

– Det siste jeg skal gjøre, er å si noe som kan skade Norway Cup. Jeg har et kjærlighetsforhold til turneringen som dere ikke skjønner. Jeg har ikke hatt en jobb, men en livsstil. Derfor vil jeg ikke fremstå som sur og bitter. Jeg er vettskremt for at Norway Cup skal skades, sier Kyvåg.

Norway Cyp er en internasjonal fotballturnering som har blitt arrangert hvert år siden 1972. I 2015 vil turneringen bli spilt fra 26. juli til 1. august,