HULL CITY — SOUTHAMPTON 2-1

Markus Henriksen spilte fra start da Hull snudde til en kjærkommen 2-1-seier mot Southampton søndag.

Trønderen spilte hele kampen da Hull avgjorde med to mål med to minutters mellomrom. Først utlignet Robert Snodgrass i det 61. minutt, før Michael Dawson stanget inn 2-1 i det 63. Kapteinen sikret dermed tre viktige poeng for hjemmelaget.

– Jeg er veldig glad på mine spilleres vegne. Gutta er fantastiske. Keeperen vår (David Marshall) hadde det tøft på slutten, men var strålende. Robert Snodgrass hadde den mest hovne ankelen, men det ble borte over natta. Han viste god karakter, sa Hull-manager Mike Phelan, ifølge BBC.

Hull falt under nedrykksstreken i forrige serierunde, men har nå kun tre poeng opp til søndagens motstander Southampton som ligger på 10.-plass.

– Nå har vi tre eller fire skader, men den internasjonale pausen kommer på et godt tidspunkt for oss. Vi vil kose oss de neste dagene og starte på igjen, sa Phelan.

Lang skadeliste

Hjemmelaget så ut til å gå på sitt sjuende strake serietap da Charlie Austin satte inn 1-0 fra straffemerket allerede etter seks minutter.

Vondt ble til verre for Hull da både Abel Hernández og Will Keane måtte byttes ut med skader før det var gått en halvtime. Dermed ble en allerede lang skadeliste lengre for Phelans menn.

– Det ser ut som lange skadeavbrekk, kommenterte manageren.

Men etter timen spilt startet snuoperasjonen. Først utlignet innbytter Robert Snodgrass på lekkert vis da han fikk tid innenfor 16-meteren, før kaptein Michael Dawson headet vertene i ledelsen kun to minutter senere. Denne gangen etter et innoverskrudd frispark av Snodgrass, som kom inn for Keane.

Diomande sonet

Southampton hadde ballen mest etter at Hull gikk i ledelsen, men skapte ikke nok. Austin fikk et par store muligheter på tampen, men Hull-keeper David Marshall tok seg av det som kom. Dermed vant Hull sin første seriekamp siden 2-0-seieren over Swansea 20. august.

Henriksens landsmann Adama Diomande sto over søndagens kamp etter at FA ila spissen tre kampers karantene for voldelig oppførsel. «Dio» havnet i klammeri med Bristol City-spiller Marlon Pack i en ligacupkamp nylig.