FotballLa Manga - Spania05.03.2009Sogndal v Start 1-1Foto: Morten Olsen, DigitalsportOle Martin Årst - StartMorten Christensen - SIL Foto: Digitalsport
owello front Foto: Christian Nørstebø

KRISTIANSAND: Nå er det klart at også Jesper Mathisen må belage seg på et lengre skadeavbrekk etter å ha fått trøbbel på Starts trening torsdag. Fredag var 22-åringen ikke med i det hele tatt da Knut Tørum ledet økten på Sør Arena.

— Jesper har fått en strekk på baksiden av låret. Vi må nok regne med at han er uke i rundt fire uker, sier medisinsk ansvarlig i Start, Gunnvor Halmøy, til fvn.no.

Mathisen er dermed den tredje spilleren i løpet av en uke som må tåle flere uker på sidelinjen som følge av lyske- og lårproblemer. Solomon Owello fikk strekk i høyre lyske under kampen mot Aalesund sist søndag og er ute i fire til seks uker. Ole Martin Årst slo opp sin strekkskade i venstre lyske på torsdagens trening og kan miste hele vårsesongen.

I tilleggg må altså Start klare seg uten Matta junior i de neste fem-seks kampene.

Likevel var Knut Tørum en blid mann etter den nest siste treningen før søndagens Tromsø-kamp.

— Det var mye positivt som skjedde i dag. Clarence Goodson har blitt kvitt mageproblemen sine og kan spille. Det ser også ut til at Bernt Hulsker og Hunter Freeman blir. Og dersom Erik Mykland får en god trening på lørdag, kan også han spille, sier Tørum, som tross få folk på trening denne uken er fornøyd med lagets utvikling.

- Vi har måttet gjøre ting litt annerledes denne uken, men jeg synes mange spillere har vist positiv utvikling. Jeg synes vi blir flinkere til å ta de riktige valgene og til å spille effektivt på den siste tredelen av banen. Dessuten synes det ser ut som vi er i ferd med å kvitte oss med det vi slet kanskje mest med tidligere i år, nemlig for stor avstand mellom lagdelene, sier Tørum.