New York Rangers-Anaheim Ducks 3-2

New York Rangers hadde tapt tre strake kamper i NHL, men fikk et positivt oppspark til juleferien da Mats Zuccarello fikset 3-2-seier over Anaheim Ducks mandag.

Jubelen ljomet ut over Madison Square Garden da Rangers hadde overtall og den norske publikumsfavoritten klemte til 2.37 minutter ut i forlengningen.

Zuccarello skled i skuddforsøket, men ikke før han hadde rukket å sende fra seg pucken, som satt som limt i nettet bak Ducks-keeper John Gibson.

— Jeg gjorde som vanlig - lukket øynene og ga alt, sa Zuccarello om målet etter kampen, ifølge The Record-journalisten Andrew Gross.

Het duo

Nordmannen har vært Rangers' viktigste offensive spiller i høstsesongen, og mot Ducks spilte han den avgjørende rollen da nedtur ble snudd til jubel før laget tar fem dagers juleferie.

Da hadde han allerede notert en assist i forkant av hjemmelagets 2-1-scoring tidlig i tredje periode.

Det var New York-lagets to beste poengplukkere, Zuccarello og Derick Brassard, som stjal showet i Madison Square Garden tirsdag kveld. Rekkekameraten bidro med to scoringer samt målgivende pasning på «Zuccas» matchvinnermål.

Samspill

Gjestene fra Anaheim i California kom riktignok best i gang. Elleve minutter var spilt da Corey Perry scoret på pasning fra Rickard Rakell og stilnet hjemmefansen.

Brassard rakk å utligne før perioden var omme. Han snappet opp Josh Mansons elendige pasningsforsøk i egen sone og hamret pucken kontant i mål.

Etter en målløs midtperiode var det en annen Ducks-spillers tur til å bli latterliggjort i starten på den tredje. En aggressiv Zuccarello tok pucken fra Jiri Sekac og ga Brassard en enkel jobb med å sende Rangers i ledelsen.

Måkonge

Ducks sikret forlengning da Rakell kvitterte tre minutter før full tid, men fikk bare med seg ett poeng fra New York. Seieren smakte godt for et Rangers-lag som hadde tapt tre strake kamper.

— Dette var en kamp vi måtte vinne, av så mange grunner. Du ønsker å ha litt selvtillit med deg inn i denne pausen, sa Rangers' svenske keeper Henrik Lundqvist, som reddet 17 av 19 skudd.

Zuccarello spilte 19.56 minutter, løsnet tre skudd og var på isen ved alle Rangers' mål i hjemmekampen. Han rundet 30 målpoeng denne sesongen, jevnt fordelt på 15 mål og 15 assists.

Nærmest ham følger kompisene i lagets førsterekke: Derick Brassard har plukket 28 poeng (13-15), mens Rick Nash står med 24 (10-14).

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver