Det som tidligere var en festning der Hødd var tilnærmet uslåelige, er nå blitt det stikk motsatte. Tapene mot Hønefoss og Sandefjord var isolert sett gode spillemessige prestasjoner, men dagens kollaps mot tabelljumbo Løv Ham var av det mer uforståelige slaget.

Selv om Hødd ikke akkurat åpnet kampen forrykende, var det blåtrøyene som tok initiativet i kampen. Løv Ham lå lavt og kompakt og klarte å unngå å slippe til de virkelige målsjansene i startfasen av kampen.

Adama Diomande

Da Hødd tok ledelsen i det 17. minutt, var den likevel fortjent. Steffen Moltu vant en duell i feltet som Bendik Torset headet videre til Adama Diomande. Hødds toppscorer viste ingen nåde og smelte ballen kontant i hjørnet med et lekkert volleyskudd fra relativt kort og skrått hold.

24. minutter var spilt da Hødds andre ordentlige sjanse fant sted. Michael Karlsen og Erik Sandal kombinerte fint, før sistnevnte sendte igjennom Diomande. Men denne gang gikk Hødd-juvelens skudd like utenfor. Dernest fulgte Løv Ham opp med sin første mulighet for kvelden, som i angrepet derpå ble etterfulgt av et godt skuddforsøk av Sandal og et ikke fullt så godt et av Karlsen.

Stang ut

I det 32. minutt ble Karlsen nydelig spilt igjennom av Sandal, men forsøket på å vende opp supertalentet Kevin Dure mislyktes. Like etter fikk Løv Ham en megasjanse – endatil den største i kampen foruten om scoringene. Jacob Glesnes’ skudd fra kort hold gikk nemlig på innsiden av stolpen og trillet langs streken før keeper Ørjan Nyland snappet den opp.

Løv Hams varskoskudd ble fulgt opp i det 38. minutt: Stortalentet Anders Næs, som er utlånt fra Brann, fikk drømmetreff fra over 20 meter med et skudd som gikk som et prosjektil i krysset. Og all den tid Hødd ikke klarte å reise seg etter utligningen, gikk lagene til pause med 1-1. Hødd var det førende laget, men ikke like dominerende som de har vært tidligere på Høddvoll.

Katastrofe-åpning på 2. omgang

Lars Arne Nilsen gjorde to bytter i pausen: Pape Formose Mendy og Ørjan Engen Grimstad kom begge inn som et ledd i omleggingen fra 4-3-3 til 3-5-2. Formasjonsendringen ga imidlertid ikke ønsket avkastning, tvert i mot.

Tre minutter ut i 2. omgang kom nemlig dagens andre kalddusj fra tabelljumbo Løv Ham da Mats Andre Kaland møtte et innlegg på første stolpe og flikket inn 1-2. Kun tre minutter etter det igjen kom flatterende nok også 1-3:

Denne gang var Lars Kallevik først på et innlegg som han styrte inn bak Nyland. Hødds vanligvis sterke defensive fundament har slått sprekker den senere tiden, og dagens kamp er på ingen måte noe unntak fra den tendensen.

Kanonkule fra Karlsen

Hødd brukte imidlertid ikke lang tid på å slå tilbake. Et perfekt slått frispark fra Erik Sandal finner Diomande som stanger inn reduseringen. Noe enormt trykk mot Johan Thorbjørnsen og Løv Ham-buret klarte ikke Hødd å skape, og Løv Ham var ved flere tilfeller farlige på kontringer.

I det 74. minutt ga en sådan kontring hjørnespark. Ørjan Nylands forsøk på å bokse var alt annet enn vellykket og endte i føttene til kaptein Bjørn Dahl. Ringreven med fortid i Brann og Viking banket ballen i mål fra kort hold.

Elleve minutter senere kom svar på tiltale. Fra 25 meter banket Michael Karlsen et frispark i mål på nydelig vis – en scoring som ga blod på tann med drøye fem minutter igjen å spille. I det 89. minutt kom sjansen Hødd ventet på: Erik Sandal spilte igjennom Espen Standal, men Thorbjørnsen avverget Standals chip-forsøk med nød og neppe.

Dermed tok tabelljumbo Løv Ham en høyst overraskende seier på Høddvoll.

(Foto: Marius Bøstrand)