Ronny Deilas Celtic kom seg på beina igjen etter kjempesmellen mot Molde. Søndag ble det 4-1 borte over Ross County.

Celtic har seks poengs forsprang til nærmeste utfordrer i serien. Kampen var sett på som et mulig bananskall etter den psykiske smellen dobbelttapet mot Molde var.

– Jeg er veldig fornøyd med de tre poengene, og jeg synes vi spilte veldig bra i annen omgang, sa Deila.

– Vi gjorde en god jobb og scoret fire fine mål. Det er positivt.

Tom Rogic scoret på Celtics eneste sjanse i 1. omgang. Han feide ballen inn med venstrebeinet fra 20 meter.

Regnet høljet ned i store deler av kampen, og sterk vind gjorde også spilleforholdene vanskelige.

Leigh Griffiths venstrebein la på til 2-0 etter åtte minutter av 2. omgang. Han er Celtics store måljeger.

To minutter senere var Griffiths der igjen: 3-0.

Svakt

Reduseringen kom etter elendig forsvarsspill av Deilas menn. Dermed snek også usikkerheten seg inn hos serielederne.

Nir Bitton avgjorde definitivt etter 75 minutter.

Nordmannen føler seg fortsatt ganske trygg på å få fortsette som Celtic-sjef også neste sesong. I skotske medier går spekulasjonene i ekspressfart om dagen. Deilas framtid er tema nummer én.

– Jeg har en bra følelse om det, men i fotball vet man jo aldri, sa Deila til NTB fredag.

Celtic får nå kamppause på 12 dager på grunn av landslagsdatoer.

Neste oppgave går mot Ajax i europaligaen. Den kampen, og den borte mot Fenerbahçe, må vinnes for å sikre avansement sammen med Molde.

Søndag spilte Stefan Johansen fra start, klarte seg godkjent og ble byttet ut etter 70 minutter.