Og mange gikk på limpinnen

Klokka 05 onsdag morgen la AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise ut en Instagram-melding med bilde av storebror John Arne, som viste en trett John Arne som drakk kaffe. Og i meldingen skriver Bjørn Helge dette:

«Ny signering klar!! Treningsleir til Malta om 3 timer. Brothers e klar !!!!!»

Og da ble det oppstyr. Hadde AaFK signert John Arne, skulle han være med på treningsleiren for å vise seg fram for AaFK-trenerne, eller var dette rett og slett en spøk fra Bjørn Helges side?

Det siste er korrekt. Riktig nok er faktisk John Arne med samme fly som AaFK til Malta, men han drar dit på jobb for bettingselskapet Betsson. Det forteller AaFK-trener Trond Fredriksen, som smp.no fikk tak i på telefon under en mellomlanding i Frankfurt.

LES OGSÅ:

Riise-spøk

— Her har det nok vært en intern Riise-spøk. Vi overnattet på Gardermoen natt til onsdag, og da jeg kom ned til frokostsalen klokka 05 onsdag morgen, satt Bjørn Helge og John Arne der allerede. Da fikk jeg vite at John Arne skulle på jobb på Malta, der Betsson har tilholdssted. Han er med samme fly som oss, men han har ikke spurt om å få trene med oss. Og vi har ikke spurt ham, heller, smiler Fredriksen.

Så dette er altså en «practical joke» fra Bjørn Helges side.

FÅTT MED DEG DISSE SAKENE?

Uaktuell

AaFK-direktør Henrik Hoff tar meldingen fra Bjørn Helge Riise med et smil.

— Jeg vil ikke spekulere i noe som helst, men John Arne er ikke på veg til Malta for å trene med oss. Ikke så vidt jeg vet, i hvert fall! Jeg aner ikke hva som har skjedd, men vi er ikke i forhandlinger med John Arne, fastslår Hoff.

Men Franck Boli er med AaFK til Malta – for å trene. Den tidligere Stabæk-spissen har returnert fra Kina etter en sesong der, og skriver trolig under for AaFK i nær fremtid.

— Vi håper også at nok en ny offensiv spiller kommer til oss i løpet av Malta-oppholdet, uten at jeg kan si noe mer om den saken, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.