— Tar vi gullet, må sannelig de andre lagene gå i seg selv, sier den tidligere Tyskland- og Frankrike-proffen. Han forklarer nedsnakkingen av sin egen klubb med følgende:

— I helgen brakk vår førstemålvakt Trond Tjemsland armen, og er ute i mange uker. Nå har vi plutselig en 18-åring fra egne rekker som må ta ansvar aller bakerst. I tillegg har ni spillere forlatt Haslum, og de er blitt erstattet av lokale talenter rundt omkring i Bærum. Alle 1994/95-modeller. Under slike forutsetninger skal det ikke være mulig å sette oss opp som favoritter til gullet.

- Hvem ligger da an til å trone øverst etter 22 serierunder?

— ØIF Arendal. De har beholdt hele troppen, og fått inn to solide forsterkninger i dansken Renè Madsen og islendingen Hrafnsson.

Det Erlend Mamelund ikke nevner, er at Haslum selv har en meget god førsterekke. To landslagsvinger på hver sin kant i Sebastian Barthold og Thomas Kristensen. Meget dyktige Einar Sand Koren inne på strek, Mamelund og erfarne Anders Røe på hver sin backplass. Og i midten bak? Jo da, stortalentet Sander Sagosen. Han kan erstattes av et nesten like stort playmakertalent, Simen Strømberg. Mens Koren på strek får avlastning av kraftbunten Besard Hakaj når det trengs. Bak disse klassespillerne banker det på med talenter, i så stort monn at Bergens Tidende favorittipper seriemesterne fra 2011/12-sesongen.

Supertalent

Nevnte Sagosen (17) er tenåringen blant annet FyllingenBergen ønsket seg før denne sesongen. Trønderen beskrives som noe helt utenom det vanlige ute i Håndball-Norge, og spilte sist sesong for 1.-divisjonslaget Kolstad.

— Han blir vår neste superstar, er Erlend Mamelund overbevist om.

- Like fullt kaller du det en semiskandale om Haslum vinner serien?

— Ja. Økonomisk henger vi langt etter de fleste andre eliteserieklubbene, med en omsetning på rundt fire millioner kroner. Og hvem kan tippe oss øverst når halve troppen består av 1994/95-modeller?