NORWICH — CHELSEA 1-3

Det så ut til at Norwich skulle klare ett poeng mot Chelsea, da Anthony Pilkington utlignet Chelseas tidlige ledelse på Carrow Road.

Men like før slutt rotet Alexander Tettey og keeper John Ruddy det skikkelig til, og Chelsea stakk av med seieren.

— Av og til trenger man litt flaks, men jeg føler samtidig at vi jobbet oss frem til flaksen, sa Chelsea-manager José Mourinho til SkySports etter kampen.

— Det var en viktig seier for oss. Slike bortekamper er vanskelige og vi trengte virkelig de tre poengene, la han til.

Offer for eget grep

Norwich, som tok skalpen til både Manchester United og Arsenal forrige sesong, vet hvordan storlagene skal slås. Ifølge gultrøyene selv er høyt og aggressivt press løsningen. Mot Chelsea mislyktes trekket umiddelbart.

For allerede i det fjerde minuttet slo Frank Lampard en strøken pasning til Demba Ba, som hadde startet inn i bakrommet hjemmelaget hadde etterlatt seg. Senegaleseren la ballen til rette for Oscar, og Chelseas toppscorer la ballen helt nede i hjørnet bak John Ruddy.

Nesten for Ba

Alt handlet om Chelsea i åpningen, og Demba Ba var med på det meste. Så også etter tretten minutter, da han og Juan Mata vartet opp med et vakkert veggspill. Ba fikk til slutt sjansen fra kloss hold, men denne gangen klarte Ruddy å få en hånd på ballen.

Like kompetent var ikke Ruddy noen minutter senere. En lang ball fra John Terry så tilsynelatende ufarlig ut, men Norwich’ sisteskanse feilberegnet oppspillet fullstendig. Det ga nok en sjanse til Ba, som liggende ikke klarte å få ballen i mål.

Norwich skapte ikke stort i den første omgangen. Nærmest var de da Jonathan Howson fikk sjansen etter ett flott innlegg fra høyre. David Luiz var imidlertid parat og blokkerte avslutningsforsøket.

Norwich ønsket straffe

Etter hvilen var det igjen Chelsea som tok grep om kampen, og igjen var det Demba Ba som sto for sjansene.

Allerede i omgangens åpningsminutt fikk Chelsea-spissen stå helt alene foran Ruddys mål, men da innlegget kom fra venstre, klarte ikke Ba å stokke beina. Nok en stor misbrukt sjanse for senegaleseren.

— Hadde vi scoret på den sjansen, hadde vi drept kampen, forklarer Mourinho.

Ba var, for en gangs skyld, ikke involvert da Norwich ropte på straffespark minutter senere. Anthony Pilkington ble revet ned av Ramires, men dommer Neil Swarbrick lot seg ikke overbevise og vinket spillet videre.

Pilkington utlignet

Men frustrasjonen skulle bli til jubel for Pilkington. Etter 67 minutter utlignet han nemlig Chelseas tidlige ledelse. Ricky van Wolfswinkel headet ballen inn til iren, som lurte seg bak David Luiz og headet ballen videre i mål. Pilkington, som scoret Manchester United i fjor, viste seg igjen som en mann for de store anledningene.

Scoringen stresset José Mourinho, som straks kastet innpå alt han hadde av offensiv kraft på benken.

Likevel var det Norwich som skapte mest mot slutten. Innbytter Nathan redmond var nære ved å sende hjemmesupporterne til himmels, da han banket ballen rett på Petr Cech.

Men det var innbytterne til Mourinho som likevel kunne juble til slutt. For da det gjenstod cirka fem minutter på klokken satte gjestene inn en imponerende sluttspurt. De fikk dog god hjelp av en uheldig nordmann og en keeper med såpe på hanskene.

Tettey involvert i kjempetabbe

For etter at Norwich hadde sjansen til å avgjøre kampen på en corner, kontret Chelsea hurtig. Oscar slo en ball i bakrom mot innbytter Eden Hazard, men belgieren var ikke rask nok i løpsduellen mot Alexander Tettey.

Nordmannen så ut til å ha situasjonen under kontroll, da han bommet på ballen da han skulle klarere. Hazard snappet opp ballen og avsluttet midt på Ruddy i Norwich-buret. Men uflaksen stoppet ikke der for hjemmelaget. Ruddy klarte ikke å holde Hazards avslutning i fast grep, og ballen trilte så vidt over målstreken.

Like etter punkterte Chelsea kampen, da nok en innbytter viste seg frem. Willian fikk ballen på kanten av sekstenmeteren og bøyde ballen i lengste kryss. Denne gangen var det lite Ruddy kunne gjøre med avslutningen.

Dermed vant Chelsea 3-1 på Carrow Road, og klatret til tredjeplass i Premier League.