Lillestrøm 1-2 Strømsgodset

Kampen var nummer 1000 på rad på øverste nivå for Lillestrøm etter at laget rykket opp før 1975-sesongen, men det var ingen grunn til feiring.

Etter 86 minutter ble kampen avgjort da kampen vippet på 1-1. Keeper Arnold Origi reddet da tidligere LSK-er Petter Vaagan Moen kom gjennom, men måtte gi retur på skuddet. Flere Godset-spillere sto klare, og det ble Gustav Wikheim som reagerte først og trillet inn seiersmålet i åpent mål.

Lillestrøm startet kampen best. Den første muligheten fikk Erling Knudtzon for vertene da han traff like utenfor etter 13 minutter.

Sjanser

Så tok Strømsgodset gradvis over. Iver Fossum, Gustav Wikheim, Martin Rønning Ovenstad og Lars Vilsvik hadde alle gode muligheter før pause, men den første omgangen forble målløs.

Etter 52 minutter tok Strømsgodset ledelsen. Lillestrøm-forsvaret gjorde en svak jobb med å få klarert et innlegg. Dermed havnet ballen hos Flamur Kastrati, som enkelt hamret ballen i nettaket fra kort hold.

Utlignet

Fem minutter etter utlignet Lillestrøm på straffe. Knudtzon ble felt inne i feltet, og Moryké Fofana trillet enkelt straffesparket i mål. Men til slutt var det Godset som stakk av med alle poengene.

Seieren betyr at Strømsgodsets nye trener Bjørn Petter Ingebretsen har fått en drømmestart. Under ham har laget vunnet fem av seks seriekamper, og nå er drammensklubben kun tre poeng unna medaljeplass. LSK går til ferie på 8.-plass. (©NTB)