Etter en sesong med lange turer til Vestlandet for å spille bortekamper, er Lyn godt plassert i Oslo-avdelingen i 2. divisjon, populært kalt "Trikkeligaen" blant supporterne.

Det markerer Lyns supporterklubb Bastionen med å sette opp en egen supportertrikk til Lyns bortekamp mot Skeid 1. mai.

— Når vi havnet i "Trikkeligaen" syns vi at vi måtte gjøre litt ut av det. Så da kom ideen med å leie en trikk fra Sporveien Trikken til en av bortekampene, forteller informasjonssjef i Bastionen, Thomas Nordeng.

Sporveien Trikken tilbyr nemlig utleie av trikker på sine hjemmesider.

Historisk møte

Valget sto mellom borteoppgjørene mot Kjelsås og Skeid, og valget falt på Skeid.

— Det ble mest naturlig. Lyn mot Skeid er et klassisk oppgjør med mye historie. I tillegg har Skeid 100-årsjubileum i år, forklarer Nordeng.

På kampdagen drar Lyn-trikken fra Bislett snaut to timer før kampstart. Deretter kjører den en times tid rundt i Oslo før den kommer fram til Nordre Åsen. Og selv om den ikke blir like Lyn-preget som det manipulerte bildet øverst i saken, skal det alikevel være lett å se at det er en Lyn-trikk.

— Vi skulle gjerne hatt den som på bildet, men det ville nok blitt litt vel dyrt! Men vi skal dekorere med flagg og lignende, forteller Nordeng.

Stor pågang

Trikketuren har blitt meget godt mottatt blant Bastionens medlemmer og interessen for å sikre seg en plass på supportertrikken har vært stor.

— Det har vært veldig stor pågang, spesielt de første dagene etter vi slapp nyheten. Det er mange Lyn-supportere som ikke har vært på en bortekamp på en god stund. Og dette er ikke noe man får oppleve hver dag, sier Nordeng.