DEBATT PÅ RØROS: Tove Moe Dyrhaug er helt tydelig på at det må skje noe i fotballforbundet. Her sammen med idrettspresident Tom Tvedt under verdidebatten på Røros fredag kveld. DEBATT PÅ RØROS: Tove Moe Dyrhaug er helt tydelig på at det må skje noe i fotballforbundet. Her sammen med idrettspresident Tom Tvedt under verdidebatten på Røros fredag kveld. Foto: BIRGER LØFALDLI

Rosenborg fortsetter presset mot forbundet

Tove Moe Dyrhaug: — Tror alle forventer at det skjer et eller annet.

RØROS (adressa.no): Torsdag var det Rosenborgs styreleder Ivar Koteng som gikk ut med et knallhardt angrep mot toppene i norsk idrett. Han uttalte at han tror idrettstoppene har noe å skjule, ettersom alle reiseregninger fortsatt ikke er blitt offentliggjort. I tillegg mener han at det nyopprettede åpenhetsutvalget bør legges ned.

Fredag kveld var en rekke av de sentrale skikkelsene i norsk idrett samlet på Røros Hotell for verdidebatt, i forbindelse med idrettskretstinget til Sør-Trøndelag. Både idrettspresident Tom Tvedt, generalsekretær Inge Andersen og fotballpresident Terje Svendsen var på plass. Det var også Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.

— Fikk en tydelig beskjed

Hun fortsetter i Kotengs spor og etterlyser at det skal skje noe. Dyrhaug retter fokus mot sitt eget forbund.

— Alle som var på fotballtinget fikk se der at åpenhet ble tilføyd som en verdi. Da får vi jo stå for åpenhet, sier hun til Adresseavisen i etterkant av debatten.

— De fikk en tydelig beskjed på tinget. Den var helt klar, og jeg tror helt sikkert at de tar tak i det under styremøtet denne uken, legger hun til.

Dyrhaug valgte umiddelbart å legge frem sine regninger da Adresseavisen ba om innsyn tidligere i april. Det er hun glad for nå.

Tror ikke de skjuler noe

— Jeg hadde ikke tenkt å gjøre noe annet, men er glad for at vi har gjort det. Da er vi sjekket ut. Vi har jo både reist og drukket vin vi også, bemerker hun.

På ett punkt er imidlertid ikke Dyrhaug enig med Koteng. Hun sier at hun ikke tror idrettstoppene har noe å skjule.

— Men jeg bruker moren min som eksempel. Hun forteller meg hva som står i avisa, og 80 prosent er som henne. De tror på det som står i avisa. Hvis vi ikke er åpne, så tror de at vi har noe å skjule.

- Skjer ting fort nok fotballforbundet?

— Jeg er mer enn nok opptatt med oss selv. Og det har sin forklaring, som Terje (Svendsen) sier, at de skal ta tak i det på styremøtet denne uken. Jeg tror alle forventer at det skjer et eller annet.

Press fra Koteng

Koteng tar det for gikk at den nyvalgte fotballpresidenten legger frem gjennomgripende tiltak i etterkant av styremøtet i neste uke.

– Det fikk han tydelig mandat til på fotballtinget. Det vil overraske meg om han ikke gjør det. Det må skje i neste uke, etter styremøtet. Han har ikke noe valg, uttalte han til Adresseavisen torsdag.

Svendsen bekrefter at styret har satt i gang et arbeid og at saken skal diskuteres på onsdagens møte.

— Jeg synes ikke det er riktig å diskutere i detalj hva som blir fremlagt for styret førstkommende onsdag nå, sier han til Adresseavisen.

  • De tror på det som står i avisa. Hvis vi ikke er åpne, så tror de at vi har noe å skjule. Tove Moe Dyrhaug