Det er tøffe dager for den norske treneren. Laget hans har gått på to strake tap. I helgen røk laget ut i semifinalen i den skotske ligacupen for Ross County. Med onsdagens tap for Aberdeen er det blitt ny spenning i kampen om seriemesterskapet i Skottland.

— Jeg aksepterer at situasjonen er ille, men samtidig må man huske at vi leder ligaen med tre poeng, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Han forstår at presset er stort.

— Noen ganger kan det føles som et nedrykk. Jeg er like skuffet som alle andre, men jeg synes også at vi har en god sjanse til å vinne ligaen, sa Deila, og fortsatte:

— Vi må bare være rolig, jobbe videre og tro på det vi holder på med. Vi har vunnet mange kamper og tapt kun tre i ligaen.

Hjemmelaget gikk i ledelsen etter drøye halvtimen. Jonathan Hayes fikk fulltreff fra rundt 19 meter og ballen duppet inn bak Celtic-målvakt Craig Gordon.

Etter 38 minutter var Simon Church framme og doblet ledelsen med sin heading i mål fra kort hold.

Ifølge Daily Records gikk Deila gikk inn i spillertunnelen til pause og så ut som han hadde sett et spøkelse.

Twitterstorm

Gjestene skapte ikke særlig i 1. omgang, men i annen omgang fant Scott Brown lagkamerat Leigh Griffiths inne i feltet, men headingen gikk like over. Noe særlig flere sjanser kom ikke serielederen til foran vertenes mål, før to minutter på overtid. Da reduserte Griffiths til 1-2, men det var ikke nok til å sikre poeng.

Åtte minutter før slutt falt en Aberdeen-spiller over ende innenfor 16-meter på vei igjennom. Spillerne ropte på straffe, men Celtic slapp unna med skrekken.

Reaksjonene fra sinte Celtic-supportere lot ikke vente på seg på sosiale medier:

"Jeg har støttet Deila hele sesongen, men nok er nok". "Aberdeen vinner ligaen hvis Deila ikke får sparken etter dette". "Deila har ikke en plan A og hvert fall ikke en plan B, han er en tragedie". "Verste forestillingen jeg noen gang har sett. Ut med Deila. Jeg kan ikke håndtere dette mer".

Det er bare noen av Twitter-meldingene som ble sendt ut mot slutten av kampen. En supporter har også sendt et bilde til Celtics offisielle konto, med et Google-søk på billige flybilletter fra Aberdeen til Oslo, med klar henvisning til at Deila ikke bør være med tilbake til Glasgow.

— Min beskjed til supportere er at vi må holde sammen. Spillerne trenger supporternes støtte og vi ønsker å gi alt for dem. Sammen skal vi klare det, sier Deila.

Neste kamp for Celtics del er mot East Kilbridge søndag. (©NTB)