Når Tromsø kommer til Bergen på søndag, er det etter 120 tunge minutter mot Rosenborg på onsdag, men Brann-sjefen tror ikke det vil ha noen påvirkning på eliteseriekampen.

— Det er ingen bakdel for oss, men samtidig tror jeg det ikke er noe problem heller. De har hatt fire dager til å komme seg og det tror jeg skal være nok. Det spørs om de takler den mentale biten , sier Lars Arne Nilsen.

Heller ikke Kasper Skaanes tror Tromsø vil lide av 120 minutter tidligere i uken.

— Det var på onsdag og vi spiller sent søndag. Jeg syntes ikke de skal skylde på det hvis de taper mot oss. Det blir selvsagt en utladning på det mentale, men det fysiske skal det ikke være noe problem med, sier Skaanes.

Men mest sannsynlig vil det bli en del utskiftninger fra laget som tapte på straffesparkkonkurranse mot serielederen.

— Du ser nok 8–9 mann fra laget som spilte cupkampen på banen i Bergen, sier Rune Robertsen, som følger Tromsø tett som sportsleder i iTromsø.

Barmen kan rekke kampen

Han ser på møtet med Brann i Bergen som en bonuskamp for Tromsø, der alt annet enn tap er en overraskelse.

— Tromsø er langt unna å være favoritter, de har aldri trivdes spesielt i Bergen. Samtidig kan det passe dem godt å slå underfra, sier Robertsen.

Med eller uten favorittstempelet blir Brann nødt til å gjøre endringer på laget. Det største spørsmålet for Lars Arne Nilsen er om Kristoffer Barmen rekker kampen. Fredag deltok han på den første økten, men ruslet i garderoben halvveis.

— Det er litt stivt, så vi er litt forsiktig. Hvis jeg går ut på trening og header baller så blir det bare verre, men jeg satser på å være klar til helgen, sier Barmen.

Skulle han ikke bli klar til søndag tar Skaanes gjerne over plassen på midtbanen.

— Jeg håper jo på å spille, men man vet aldri med Barmen. Den nakken har det vært mye frem og tilbake med, ler Skaanes og legger til:

— Men hvis ikke han er klar så er jeg klar.

Optimisme før kampen

Søndagens kamp kan også sende Brann et steg nærmere sølvet, noe også treneren så vidt antyder.

— Det blir en fantastisk spennende kamp. Vinner vi den blir vi med utover høsten, sier Nilsen.

Også Skaanes er optimistisk før kampen.

— Det ser bra ut på trening, og selv om det lugget litt forrige bortekamp så tok vi en sterk seier. Det tar vi med oss inn mot Tromsø-kampen, sier han.

Onsdagens kamp var gunstig for Brann på flere måter også. Hvis Brann ikke skal klare medalje i serien – og havne på den sure 4.-plassen – kan Rosenborg-seier i cupfinalen bety at 4.-plassen i serien også gir e-cupplass.