Aftenposten. Oslo 19950113: USA s tidligere utenriksminister Henry Kissinger besøker Norge. Her fotografert i forbindelse med en pressekonferanse i Nobelinstituttet i Oslo. Helt i bakgrunnen bl.a. Nobelinstituttets direktør, Geir Lundestad. Bak Kissinger, fotograf Lise Åserud.Foto: Jon Hauge / Aftenposten*** FOTO IKKE BILDEBEHANDLET *** Foto: Hauge, Jon

FIFA-presidentens plan er at den spanske tenoren skal delta i en «løsningskomité». Der får han også selskap av fotballstorheten Johan Cruyff og USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger.

– Disse herrene vil mer eller mindre fungere som rådgivere. De er ikke eksperter, men kan dele erfaringer , sier Blatter, som onsdag ble gjenvalgt for tredje gang som president.

– Plácido Domingo blir med, og han er stolt og glad for det. Det er Kissinger også. Folk sier Kissinger (88) er en gammel man, men han er en klok mann, fortsetter Blatter.

FIFA-sjefen har vært under hardt press i det siste. Mandag lovet han at den nye komiteen skal vurdere om Qatars bud på VM i 2022 må sees over på nytt.

– Gi meg tid. La meg se på forslaget fra den etiske komiteen, og la meg jobbe med å få sammen denne løsningskomiteen. Dersom noen av dem føler at de må gjøre noe, så skal de få bestemme det, sa sveitseren. (©NTB)