Trondheim (adressa.no): Bodø/Glimts hovedtrener, Jan Halvor Halvorsen, er innstilt på at laget hans fra nord skal reise fra Lerkendal med tre poeng.

Tidligere spillere

Gjennom tidene finner man to ellevere med spillere som har spilt både i Rosenborg og Bodø/Glimt. Blant disse er Ørjan og Runar Berg, Mini, Harald Martin Brattbakk og Erik Hoftun. Glimts stopper, Brede Moe, tok en permanent overgang til Glimt før 2014-sesongen. Kåre Ingebrigtsen var trener i Bodø/Glimt fra 2008-2011. Alexander Sørloth er utlånt fra Rosenborg til Bodø/Glimt og kan spille mot eget lag på søndag .

Johan Lædre Bjørdal er også den siste i rekken av spillere som har vært i begge klubbene.

De gule fra Bodø vant det motsatte oppgjøret i sommer 1-0 på hjemmebane. Dette var Nordlands-klubbens første seier mot Rosenborg på hjemmebane siden slutten av 70-tallet.

— Vi gleder oss veldig til søndag. Historisk sett så er dette en veldig spesiell kamp og det blir alltid spennende, sier Halvorsen til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Mike Jensen: - I utgangspunktet kan jeg spille 90 minutter i helgen

Han spår mange sjanser og mye trykk på søndag.

— Dette er en type kamp som kommer til å bølge frem og tilbake. Begge lagene er kontringssterke og har en lik spillestil, fortsetter han.

Hjemmetap

Rosenborg har ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane i eliteserien i 2015. Det planlegger Halvorsen å gjøre noe med.

LES OGSÅ: Dersom Stabæk avgir poeng på lørdag og Rosenborg slår Bodø/Glimt, så er trønderne seriemestere. De får derimot ikke tjuvstarte gullfesten

— Vi drar til Lerkendal for å ta tre poeng, sier han.

— Ingen andre har gjort det tidligere.

— Da er det på tide at noen gjør det, svarer han og ler.

Maksnivå

Begge lagene er i god form og treneren legger til at de må yte maks.

— Det er ikke lett å slå Rosenborg på bortebane. Er vi på vårt toppnivå, tror jeg vi blir det første laget i år som gjør det, sier Halvorsen.