Ingrid Ryland (25) fra Austrheim er i gang med sin første sesong på damelaget til Liverpool FC. Den engelske storklubben, som på herresiden er blitt litt ligamester 18 ganger, er også ledende innen damefotballen i landet.

I fjor vant de serien, og før sesongstarten onsdag, har det klare målet vært å gjenta bedriften.

Men serieåpningen gikk ikke som Ryland og lagvenninene skulle ønske. Det ble 1-2-tap hjemme mot nyopprykkede Sunderland.

— Det gikk ikke som vi håpet. Vi burde vunnet en ganske overlegen seier, for Sunderland var ikke all verden til lag. Dessverre kladdet det en god del for oss, sier Ryland til BT.

Hun satte pris på å tre på seg den berømte Liverpool-drakten for første gang i seriesammenheng. Men tapet demper entusiasmen.

— Jeg våknet med en liten klump i magen i dag (dagen etter tapet). Men det er klart det var kjekt å spille, foran mer enn 1000 tilskuere, sier Ryland.

Hun gjorde jobben i en ny rolle, som vingback.

— Det var faktisk første gang for meg i den posisjonen, men jeg mener den passer meg veldig fint. I oppkjøringen har vi spilt 4-3-3-formasjon, men det har ikke fungert i det hele tatt - derfor endret vi til serieåpningen, forklarer Ryland.

Den engelske damesesongen består av bare 14 kamper, og Liverpool-manager Matt Beard er nå bekymret for det som venter.

— Vi har ikke råd til å tape mange flere kamper. Dette var ikke en ideell start, sier Beard til lokalavisen Liverpool Echo.

Ingrid Ryland er ikke den eneste norske Liverpool-spilleren. Også Line Smørsgård, som tidligere var i Klepp, spiller i klubben.