BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEKRISTIANSAND 20070826:Brann-keeper Håkon Opdal strekker seg og redder et skudd under eliteseriekampen mellom Start og Brann i Kristiansand søndag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto: Scanpix
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEKRISTIANSAND 20070826:Brann-keeper Håkon Opdal klarer ikke å redde Kristofer Hæstads skudd og Start leder 1-0 under eliteseriekampen mellom Start og Brann i Kristiansand søndag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto: Scanpix

Vi kommer tilbake med mer.

— På scoringen mener jeg det er frispark i forkant, sa en irritert Stig Inge Bjørnebye om Branns scoring.

Brann kunne fått en drømmestart da Robbie Winters kom alene med Kenneth Høie allerede etter seks minutter. Høie reddet mesterlig og resten av omgangen var det hans lag som kjørte showet.

Uttellingen kom etter 27 minutter. Kristofer Hæstad fyrte fra 16 meter. Ballen gikk via Brann-midtstopper Kristjan Örn Sigurdsson, og en utspilt Håkon Opdal hadde ingen sjanse.

Misfornøyd Andresen

Sørlendingene var det førende laget i første omgang, mens Brann kom seg etter hvilen. Både Björnsson og Andresen hadde store sjanser, og førstnevnte fikk utteling fire minutter før full tid. Start klarte nok en gang å rote bort poeng mot slutten. Det samme skjedde både mot Strømsgodset og Aalesund.

- Vi skulle hatt tre poeng, men vi scoret på slutten. Slik sett fikk vi en positiv opplevelse, sier Martin Andresen til TV 2.

Andresen fikk et gult kort, som betyr at han må stå over neste kamp.

— Jeg er ikke fornøyd med det, men det var dommeren som skapte den situasjonen. Det fikk jeg gult for, sier Andresen.

Pedersen på tribunen

LSK-klare Steinar Pedersen ble plassert på tribunen av start-trener Stig Inge Bjørnebye.

Veteranen har hatt klippekort på Start-laget siden han returnerte til Kristiansand fra Borussia Dortmund i 2002. For Brann var Erlend Hanstveit blitt syk. I hans sted stilte Bjørn Dahl.

Thorstein Helstad sto over som følge av strekkskaden han pådro seg mot Rosenborg.