TALLINN: For det var virkelig ikke enkelt å spille god fotball ute på det ikke veldig grønne gresset på A. Le Coq Arena i den ellers så vakre estiske hovedstaden. Ole Selnæs fikk omtrent 25 minutter som erstatter for Håvard Nordtveit, mens Fredrik Midtsjø fikk fire minutter pluss tilleggstiden for en annen trønder, kaptein Per Ciljan Skjelbred.

— Det var en veldig vrien kamp å få til noe i. Det var en utrolig utfordrende bane, for å si det mildt, sier den forholdsvis ferske Frankrike-proffen Ole Selnæs til Aftenposten.

— Dette er vi jo vant til fra Tippeligaen, smiler Rosenborg-spiller Midtsjø, vel vitende om at det ikke akkurat var silkeføre under årets første kamp på Lerkendal heller.

Trønderduoen var likevel klare på at det var stort å få sine første minutter for norsk fotballs flaggskip.

— Det er en milepæl, det er klart det er det. Nå har jeg gjort det, smiler Selnæs.

- Vi får jo håpe at det ikke er dette som blir høydepunktet i landslagskarrieren da, for det ville vel vært litt stusselig?

— Ja, nå er det neste steget at jeg skal kjempe meg til en fast plass. Hvis dette er alt så ser jeg på det som en stor skuffelse, ler Selnæs, som fant glede i at han fikk debuten sammen med Midtsjø.

— Ja, vi er jo gode kompiser, så det er klart det.

- Og du debuterte ca 20 minutter før han…

— Ja, det var viktig det!

Selnæs føler at han tar steg nesten hver dag i St. Etienne, både på trening, men også ikke minst under kampene hvor tempoet er mye høyere enn hva han er vant til fra norsk seriefotball.

— Det er artig med to unge trøndere som debuterer, og Jonas Svensson var på benken og kan kanskje få debuten på tirsdag mot Finland. Det viser vel at Rosenborg har gjort noe riktig, smiler Selnæs.

Fornøyd Midtsjø

For Midtsjø var det naturligvis også stor stas å få en A-landskamp.

— Det er klart det er det, og forhåpentligvis så blir det noen flere i årene som kommer, sier han.

- Rakk du å oppleve noe særlig den tiden du var ute på banen?

— Nei, det var jo ikke så mange minuttene jeg fikk, men jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk mine første minutter nå. Det var en god opplevelse.