Borussia Mönchengladbach er garantert minst 3.-plass i tysk Bundesliga, som gir mesterligaspill, etter 2-0-seier borte mot Werder Bremen lørdag.

Aldri før har Gladbach deltatt i mesterligaens gruppespill. Lørdag ble det klart at supporternes drøm om å se laget sitt i Europas gjeveste turnering blir oppfylt til høsten. 3.-plass i Bundesliga gir direkte plass i mesterligaens gruppespill.

Siden Lucien Favre tok over klubben i 2011 har det bare gått en vei. Han skulle redde klubben fra nedrykk. Fire år senere har han sikret Mönchengladbach mesterligaplass.

– Når du ser hvor denne klubben var for fire år siden, blir det ganske klart at treneren har spilt en stor rolle. Vi var i god form forrige sesong, men denne sesongen har vi forbedret oss enda mer. Vi har bare tapt en kamp og slått lag som Bayern, Dortmund og Wolfsburg, sa Gladbach-spiller Max Kruse.

Lørdag var det to scoringer av Raffael som sikret seieren. Nordtveit ble byttet inn like før slutt.

Wolfsburg slo Borussia Dortmund 2-1 på hjemmebane og holder unna med to poeng i kampen om 2.-plassen.

Freiburg slo Bayern

Etter at Bayern München sikret ligatittelen, har storklubben slitt i serien. Lørdag tapte Bayern sin tredje strake seriekamp da Freiburg vant 2-1 på hjemmebane.

Bastian Schweinsteiger ga gjestene ledelsen etter 13 minutter, men etter 33 minutter utlignet Admir Mehmedie. Ett minutt før slutt ble Nils Petersen matchvinner. Det ga skadeplagede Mats Møller Dæhlis klubb tre viktige poeng.

– De siste kampene etter seriemesterskapet har ikke vært enkle. Nå har vi en kamp mot Mainz igjen, og så er det ferie, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

Mohammed Abdellaoues Stuttgart er fortsatt truet av nedrykk, men tok en viktig 2-1-seier hjemme mot nedrykksrival Hamburg. Christian Gentner og Martin Harnik puttet for Stuttgart. Moa satt på benken hele kampen.

– Jeg må gi mitt lag en stor kompliment. Vi havnet bakpå uventet, men vi beholdt roen, utlignet og scoret igjen. Den eneste kritikken jeg har, er at vi ikke utnyttet sjansene enda bedre, sa Stuttgart-trener Huub Stevens.

Jevnt i bunnen

Hannover sikret seg også tre viktig poeng med 2-1-seier borte mot Augsburg. Paderborns håp om å beholde plassen ble derimot mye mindre lørdag. Tabelljumboen tapte 0-1 borte mot Schalke på et selvmål.

Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin også fortsatt truet av nedrykk etter 0-0 hjemme mot Eintracht Frankfurt.

Hele seks klubber er i nedrykksfare med en kamp igjen å spille. Paderborn er sist med 31 poeng på den ene av de to direkte nedrykksplassene. Hamburg befinner seg også under streken med 32 poeng. På kvalifiseringsplass ligger Stuttgart med 33 poeng, mens Hannover og Freiburg med 34 poeng og Hertha Berlin med 35 må prestere i siste runde.

Bård Finne og Tarik Elyounoussi spilte i likhet med Skjelbred fra start lørdag, men de måtte begge tåle 0-2-tap: Finne og Köln tapte for Mainz, Elyounoussi og Hoffenheim for Leverkusen.