To runder før vinterpausen har Klopps lag ti poeng ned til toer Mainz og er allerede «høstmester». Det bryr Klopp seg lite om.

– Den tittelen har null betydning for oss. Jeg har aldri sett et banner eller trofé med teksten «høstmester 2010», sier Klopp.

Men med den formen som Dortmund har vist i høst, kan ikke laget snakke seg bort fra favorittstempelet. Gultrøyene har vunnet sine seks siste kamper. Sesongens eneste tap kom mot Leverkusen på åpningsdagen i august.

Sjekk tabellen i Bundesliga her!

Første siden 2002?

Fortsetter Dortmund på samme måte, blir det et vanskelig lag å tukte i gullkampen. Dortmund har ikke tatt seriegull siden 2002. – Det viktigste for meg er at vi spiller bra. Hver kamp er som en finale for oss. Den neste kampen er alltid den viktigste for meg, sier Klopp foran lørdagens møte mot Werder Bremen.

Werder Bremen har levert en skuffende sesong så langt. Rune Bratseths tidligere klubb ligger på tiendeplass i Bundesligaen og ble slått ut av mesterligaen tirsdag. Stjernespissen Hugo Almeida er utestengt i lørdagens kamp.

Mainz sliter

Mainz fikk en sterk åpning på sesongen, men har slitt i det siste. Overraskelseslaget er fortsatt nummer to på tabellen, men har tapt fire av sine seks siste kamper.

Søndag kommer Schalke på besøk. Schalke ligger fjerde sist på tabellen, men imponerte med 2-0-seier over Bayern München sist. I midtuken tok Gelsenkirchen-laget seg også videre til åttedelsfinale i mesterligaen.

Bayern München håper på å reise seg etter sist helgs tap for Schalke. Storklubben ligger 17 poeng bak ledende Dortmund, og trener Louis van Gaal har sagt at han allerede har gitt opp seriegullet.

I lørdagens hjemmekamp mot St. Pauli må Bayern fortsatt klare seg uten Ivica Olic, Miroslav Klose og Arjen Robben. (©NTB)