Slik ser Anders Fältnäs for seg ettermiddagen og kvelden i morgen. FyllingenBergen arrangerer sin årlige oktoberfest, og forventer opp mot 400 feststemte bergensere på vorspiel i det nyriggede teltet – før alvoret tar til inne i Framohallen.

— Det handler om å gi folket opplevelser. Jo flere happeninger, jo flere kommer for å se håndballkamper, resonnerer FyllingenBergen-treneren.

Han ser ikke for seg noe annet enn seier mot Drammen HK klokken 18. — Noe annet blir for dumt. Vi skal ha med oss to poeng inn i natten, lover svensken.

800 på oktoberfestkampen sist

I fjor trakk de gule og blå vel 800 tilskuere til oktoberfestkampen mot Runar. Halvparten ble igjen etter 34-32-seieren.

— Vi håper på en gjentakelse av fjoråret. Da er det utvilsomt lurest av oss å by opp til fest på håndballbanen, skape stemning og vinne – før herlighetene fortsetter i teltet etterpå.

Fältnäs har ingen problemer med at alkohol blir trukket inn i et sportsarrangement som dette.

— Tvert om. Her selges ikke sprit, men øl og pølser. Et veldig bra initiativ av klubben. Som ikke har budsjettert med noe stort overskudd. Happeningen er det viktigste.

Bedring for DHK

Etter en meget svak start på sesongen, har Drammen HK vist tydelige tegn på bedring den siste tiden. Runar er slått i Runarhallen, Haslum ble ekspedert ut av cupen sist onsdag. Det bekymrer ikke Anders Fältnäs, men han advarer.

— DHK er nærmest født på ny. Nå står de frem helt enorme. Dette blir høydramatisk, sier svensken - på sedvanlig vis. Han forlanger full skjerping og full uttelling mot Lars Erik Bjørnsen & Co.

— Vi har jo selv spilt solid over en lang periode. Med få, smertefulle unntak. Vinner vi, befester vi vår posisjon som et topplag. Med tap er vi plutselig en middelhavsfarer. Det er definitivt ikke noe vi ønsker.