Ranheim — Follo 4-0:

RANHEIM (adressa.no): Etter tre uavgjortkamper på rad, der resultatet ble 1-1 i samtlige oppgjør, rant endelig inn for Ranheim. Fire mål mot Follo og seier betyr at trønderne bare er tre poeng bak Stabæk i kampen om direkte opprykk sammen med Bodø/Glimt.

— Det var utrolig godt med en skikkelig seier, i dag er vi nærmere 6-0 enn de er å score mål, sier Jo Sondre Aas etter kampen.

— Vi nyter denne seieren nå, men i dag skulle vi ha tre poeng, og nå er det bare å jobbe frem mot Strømmen-kampen, sier Aas.

Hele fire baller havnet i nettmaskene da topp møtte bunn på Ranheim Stadion. Og en av de som bidro i størst grad til seieren var førstedivisjons nåværende toppscorer, Jo Sondre Aas med to nettkjenninger i kampen, og nå 17 scoringer totalt.

Førsteomgangen var jevn og det bølget lenge frem og tilbake. Begge lagene skapte flere halvsjanser i starten av kampen, og Follos Fitim Azemi viste seg frem ved flere anledninger.

Kampens første store mulighet kom på frispark fra Mads Reginiussen. Ballen ble slått med god retning, og Follo-målvakt, Frode Larsen, måtte ta et ordentlig tigersprang for å få dyttet den over tverrliggeren.

Tre straffer

Ranheim fikk mer og mer overtak utover i omgangen, og kom på mange kontringer med fire, fem og seks mann. De fikk det likevel ikke til å holde helt inn til mål, og det var ikke mange store målsjanser før målene i førsteomgangen.

Høyt press og flere kontringer resulterte i flere cornere til Ranheim, og det var nettopp på hjørnespark at Ranheim tok ledelsen. Christian Eggen Rismark scoret sitt første mål for sesongen, og satte inn kampens første mål. Hjemmelaget ledet fortjent 1-0. Tolv minutter senere scoret Jo Sondre Aas på straffespark, og satte inn Ranheims andre mål for kvelden. Det sto 2-0 til pause.

Etter hvilen fortsatte de blåkledde der de slapp, og viste seg som et bedre lag enn bunnlaget Follo. Jo Sondre Aas satte inn kampens tredje mål tolv minutter inn i omgangen. Samme mann fikk også en ny mulighet på straffe i det 75. minutt, men satte ballen langt over målet.

I det 85. minutt fikk Ranheim imidlertid nok en mulighet da Kristoffer Lie Løkberg ble felt, og dommeren blåste nok en straffe. Den tredje i kampen. Daniel Skjølberg Krogstad satte ballen sikkert i nettmaskene, og sørget for en 4-0-seier til hjemmelaget.