Athletic Bilbao — Barcelona 0-1:

Kroaten headet Barcelona i ledelsen da han avsluttet et innlegg fra Arda Turan fra fem meter da kampen var 21 minutter gammel.

— Disse kampene er alltid intense og innholdsrike. Vi spilte en god kamp. Dette viser at vi allerede er i god form denne sesongen, mener Rakitic.

Den regjerende seriemesteren står med full pott etter de to første kampene, men befinner seg foreløpig bak Las Palmas, som knuste Granada 5-1 søndag. Nabil El Zhar scoret to av målene i storseieren.

Real Madrid, som slo Celta lørdag, har også full pott etter to kamper.

Barcelona var imidlertid heldig som ikke kom under mot Athletic Bilbao. Marc-André ter Stegen erstattet Manchester City-klare Claudio Bravo i mål og var nær ved å rote det til innledningsvis da han sendte ballen rett i beina til Bilbaos Beñat. Den tyske 24-åringen reddet sitt eget skinn ved å stoppe skuddforsøket.

Barcelona skapte flere store sjanser etter 1-0-målet, men fikk ikke flere scoringer i borteoppgjøret. Suárez fikk to gigantiske muligheter i slutten av hver omgang, men klarte utrolig nok ikke å få ballen i mål fra kort hold ved noen av anledningene. Barcelona måtte klare seg uten Neymar og Andrés Iniesta i oppgjøret.

Alavés og Sporting Gijón spilte 0-0 søndag.