Kampen var ikke mer enn 13 minutter gammel da Vidar Riseth ble liggende i smerter innenfor 16-meteren til Lyn. Og han måtte ha hjelp av fysioterapeut Torbjørn Grønntvedt og lagkamerat Roar Strand for å komme seg av banen. Med krykker ble han sittende og se thrilleren fra benken. Da gullet ble klart kastet han krykkene i pur glede.

— Dette var en enormt bra kveld. Én ting er sikkert, og det er at jeg aldri skal bli trener. Det er det verste jeg har opplevd, å sitte og se dette fra sidelinja. Jeg har aldri vært så nervøs. Jeg kastet krykkene to ganger, og jeg satt slik at jeg kunne følge Vålerenga på monitoren, sier Vidar Riseth, som satte i et enormt brøl da sluttsignalet gikk på Ullevaal.

- Utrolig

Han finner nesten ikke ord som kan beskrive den vanvittige thrilleren som til slutt endte med Rosenborgs 13. seriegull.

— At vi skal vinne seriegullet på at vi har scoret flere mål enn Vålerenga er helt utrolig. Men vi fortjente det. Det har vært et enormt press de siste ukene. Det har vært mye fokus på klubben, og det er blitt stilt mange spørsmål. Vi kom tilbake, og det viser at dette laget er utrolig sterkt. Dette er det største jeg har vært med på, sier Riseth.

Sesongen over

Det eneste skåret i Vidar Riseths glede er at sesongen nå er over for hans del. Fra før sliter han med en vond akilles. I serieavslutningen mot Lyn fikk han et muskelbrudd i leggen. Nå må han regne med opp mot tre måneder før han kan spille fotball igjen. Allerede på tirsdag legges han på operasjonsbordet for å fikse den vonde akillesen.

— Jeg opereres på tirsdag, så jeg er ferdig med sesongen. Jeg har vært gjennom en tilsvarende operasjon i den andre foten, og da brukte jeg ni uker på å komme tilbake. Det som gjorde et jag måtte gå ut i dag var et muskelbrudd i leggen. Rune Bratseth har hatt en lignende skade, og han brukte tre måneder på å blir skikkelig bra igjen, forteller Riseth, som har vært enormt mye plaget med småskader de siste månedene.

— Nå skal jeg bare trene meg skikkelig opp i hele kroppen. Vi skal legge opp et skikkelig opplegg for både ryggen og akillesen. Så skal jeg være klar for det harde kjøret som kommer, sier Vidar Riseth.