Barcelona-forsvareren Jordi Alba sendte spanjolene i ledelsen etter bare tre minutters spill i brasilianske Fortaleza. Stillingen holdt seg helt til Fernando Torres doblet til 2-0 etter en time.

I sluttminuttene scoret Alba sitt annet mål for kvelden. Dermed vant verdens— og europamester Spania alle tre kampene i gruppe B.

– Det var en tøff kamp. Vi hadde en utmerket motstander som kjempet hardt. Til slutt klarte vi å få god kontroll på ballen og fikk satt noen kontringer. Begge lag burde ha scoret flere mål, sa Spania-trener Vicente del Bosque.

Reprise av EM-finalen

I torsdagens semifinale venter Italia til reprise av EM-finalen forrige sommer. Den gang vant spanjolene fortjent 4-1. – Det blir en utfordring for oss. Vi ønsker å komme til finalen. For Italia er det en viktig kamp, siden jeg regner med de er ute etter revansj etter EM-finalen i fjor, sa Del Bosque.

Spania-trener Vicente del Bosque lot samtlige av troppens tre keepere slippe til i gruppespillet. Iker Casillas spilte åpningskampen mot Uruguay, Pepe Reina sto mot Tahiti, mens Victor Valdés holdt nullen søndag.

4 x Hernández

Den andre semifinalen blir en søramerikansk affære mellom vertsnasjon Brasil og Uruguay. Det ble klart etter at sistnevnte valset over lille Tahiti.

Palermo-spiller Abel Hernandez scoret fire av målene i 8-0-seieren. Uruguay stilte reservepreget, og Liverpool-stjernen Luis Suárez fikk spille de 20 siste minuttene. Han rakk å gjøre to mål.

– Dette var fantastisk, men vi må holde det oppe. Det viktigste var å komme oss videre fra gruppen. Jeg har alltid drømt om å spille for landslaget, sa Hernández etter kampen.

Også Diego Pérez og Nicolás Lodeiro scoret hvert sitt mål.

Tahiti ble som ventet en kasteball i det gode selskap. Den lille øynasjonen røk først 1-6 for Nigeria, så 0-10 for Spania før Uruguay avsluttet med 0-8. Det ga målforskjellen 1-24. (©NTB)