MIDTPUNKT: Overgangssaken handler om hvor mye denne mannens tjenester egentlig var verd. Selv har han ikke gjort annet enn å spille fotball, med varierende suksess. Foto: Audun Braastad - NTB Scanpix
  • Saken oppdateres

SANDVIKA (aftenposten.no): Veigar Páll Gunnarsson er overgangssakens ufrivillige midtpunkt.

Derfor vil det være stor oppmerksomhet knyttet til spillerens forklaring på rettens sjuende dag i Asker og Bærum tingrett.

Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga for 1 million kroner sommeren 2011, kombinert med opsjonsavtalen for Herman Stengel, er utgangspunktet for straffesaken.

  • Les også:

Gunnarssons verdi er i retten blitt snakket ned av flere av vitnene og de tiltalte. Både Inge André Olsen, Truls Haakonsen og agent Jim Solbakken mener at Gunnarssons sommeren 2011 var null verdt.

— Det var en dårlig erfaring for oss. Han var over 30 år og hadde dårlig fysikk, sa Nancy-leder Nicolas Holveck.

Gunnarsson ble sommeren 2012 frigitt av Vålerenga, og gikk tilbake til Stabæk. Etter sesongen dro han tilbake til islandsk fotball.

Fire tiltalte

  • Tre Stabæk-ledere og én Vålerenga-leder er tiltalt for grovt bedrageri. Inge André Olsen, Lars Holter-Sørensen (begge Stabæk), Truls Haakonsen (VIF) og et tidligere styremedlem i Stabæk (anonymisert av familiære hensyn) risikerer alle opp til seks års fengsel hvis de dømmes i tingretten i Asker og Bærum.

  • I 2011 ble Vegair Páll Gunnarsson solgt fra Stabæk til Vålerenga for 1 millioner kroner. Samtidig kjøpte VIF en opsjon på Herman Stengel for 4 millioner kroner. Aktoratet prøver å bevise at kunsten på Gunnarsson ble satt kunstig lavt. Dette fordi Nancy hadde rett på 50 prosent av overgangssummen ved et videresalg. De tiltalte hevder på sin side at overgangene var separate.

  • Forsvarere er Ole Petter Drevland, Ellen Holager Andenæs, Berit Reiss-Andersen og Peder Morset. I tillegg forsvares Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS av John Cristian Elden.

  • Politiadvokat Morten Stene og Iselin Håvarstein fører saken for Asker og Bærum politidistrikt.

  • Tingrettsdommer Nils Ole Bay er administrator under hovedforhandlingene.