LØSNING: Petter Northugs personlige trener blir en del av landslagsapparatet under OL. Dermed får de to fortsette sitt samarbeid, også under lekene i Russland. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

Lenge har det vært uklart om Northugs høyre hånd ville bli akkreditert til OL. Til Adresseavisen bekrefter treneren nå at han skal dit.

– Jeg blir med noe mer på konkurranser i år enn tidligere sesonger. Når Petter går for landslaget, blir jeg en del av landslagsteamet. Planen er at jeg skal til OL, sier Myhr Nossum.

Uvisst hvilken smører

For fire år siden skapte den samme tematikken diskusjoner. Da var Petter Northug fortsatt landslagsløper. Den gang endte det hele med at Myhr Nossum ikke reiste sammen med Northug til Vancouver-OL. I Sotsji blir det annerledes.

– Eirik Myhr Nossum blir en del av det norske teamet i alle verdenscuprenn denne sesongen. Det er også positivt å høre at han skal følge opp Petter Northug i OL. Eirik har vært en del av teamet vårt i mange renn og mesterskap og har også bidratt på testing for de øvrige løperne, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Myhr Nossum vil fungere som skitester under OL, men er ikke den som skal smøre Northugs ski i Sotsji. Perry Olsson var frem til sist sesong Northugs faste smører. Hvem det blir til vinteren er foreløpig uvisst.

– Vi har en plan for det, men ønsker ikke å gå ut med det før vi samler landslagssmørerne først gang, i starten av oktober, sier Skinstad.

Tre uker i høyden

De siste dagene har Petter Northug trent hjemme i Trøndelag. Til helga drar han på høydeopphold i Mellom-Europa, hvor han skal være i tre uker. Først i Seiser Alm og deretter i Livigno.

– Petter har gjennomført en god del tester og resultatene ligger på samme nivå som tidligere år. Vi skal prøve å gjennomføre en ny test før han reiser til Italia, sier Eirik Myhr Nossum.