Ed Sykes / Back Page ImagesFA Barclays PremiershipBolton Wanderers v Manchester United28th October, 2006Nemanja Vidic of Manchester United--------------------Jed Leicester +44 7967091226Javier Garcia +44 7887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com/ Foto: Digitalsport

Norge fikk en svært vanskelig start på kveldens privatlandskamp mot Serbia. Frode Kippe ble tvunget til å gi corner i en hardt presset situasjon foran eget mål. Corneren ble slått fra høyre, og det norske mannskapet klarte aldri å klarere skikkelig. Fra kloss hold kunne Manchester Uniteds forsvarsspiller Nemanja Vidic sette ballen enkelt i mål.

— Vi fikk en vanskelig start, men vi kom tilbake og scoret. Alt i alt synes jeg vi leverte en god prestasjon, sa John Carew til TV3 etter kampen.

Og det var de ferske kapteinen selv som sørget for at Norge kom tilbake.

Perle fra Carew

Halvveis i omgangen viste Carew at han fortsatt ønsker å være med i diskusjonen om en plass i startoppstillingen i Lyon. Carew gikk på et flott løp, fikk et genialt gjennomspill fra Christian Grindheim, og rev seg løs fra begge de serbiske midtstopperne. Fra 16 meters hold klinte han ballen opp i nettaket bak den serbiske keeperen Stojkovic.

— Det var det perfekte angrep. Jeg visste jeg måtte være nøye med å gå i bakrom, og jeg fikk en genial pasning, sa Carew om oppspillet til suseren i det serbiske krysset.

Store sjanser

Den andre omgangen ble målløs, men begge lag hadde flere gode muligheter til å avgjøre til sin fordel. Til tross for et tøft serbisk press på overtid, var det Norge som hadde de aller største sjansene.

Både Steffen Iversen og John Carew hadde gedigne sjanser foran den serbiske keeperen. I tillegg sendte innbytter Bjørn Helge Riise en blanding av innlegg og skudd via oversiden av tverrliggeren.

— Det ble mange bytter etter hvert, men jeg synes vi skal være stolte av det vi gjorde, sa Carew.

Mye holding

Selv ble Lyon-spissen stadig offer for to knallharde og fysisk spillende midtstoppere, uten at Carew hang med geipen av den grunn.

— Det er blitt ganske typisk at det er mye holding. Det må jeg bare leve med. Jeg klarer stort sett å komme meg forbi uansett, sa Carew, som ble klappet av banen av det serbiske publikum.

— Det var godt å gøre en god landskamp, og det var godt å score på landslaget igjen. Og selvfølgelig var det morsomt å få applaus. Men det hadde vært ekstra morsomt å vinne, konkluderte John Carew.

Slik forløp kampen!