LØRENSKOG — TØNSBERG 5-2, STJERNEN - VÅLERENGA 0-12

LØRENSKOG ISHALL: De starter sesongen med 20 minuspoeng, men jakten på å komme i null er i gang. Lørenskogs iskrigere slo nemlig Tønsberg hjemme i sesongens første kamp lørdag.

Lars Erik Spets sendte laget i føringen på tampen av 1. periode etter en ikke altfor velspilt åpningsperiode.

Dermed var det på med gullhjelmen for trønderen.

Undertallsmål

To minutter ut i 2. periode doblet hjemmelaget ledelsen. Steffen Thoresen satte pucken i buret fra nesten død vinkel i en merkelig situasjon hvor Tønsbergs keeper hoppet og dermed suste pucken i mål under ham. Målet kom også i undertall.

Men ikke lenge etterpå reduserte gjestene fra Vestfold. Et strålende pass opp gjennom midtsonen fant køllebladet til Patrick Knowlton. Han gjorde ingen feil og satte pucken i mål bak hjemmelagets målvakt Jürgen Penker.

Men hjemmelaget slo tilbake. Midtveis i midtperioden økte Mats Frøshaug Lørenskogs ledelse til 3-1. Og nå begynte hjemmelaget virkelig å få sving på sakene. Spillet og kombinasjonene begynte å sitte, og laget begynte å vise glimt av det som gjør at mange regner dem for å være en av favorittene til å vinne sluttspillet på nyåret.

Storseier for Shampo

Drøyt tre minutter før 2. periode var over satte James Sixsmith inn 4-1 til hjemmelaget og kampen virket å være kjørt.

Tønsberg klarte likevel å redusere en gang til. Derek Lee utnyttet svakt forsvarsspill hos hjemmelaget og satte pucken i nettaket med en lekker backhandavslutning midtveis i 3. periode.

Men like før slutt fastsatte Lørenskogs James Sixsmith sluttresultatet til 5-2. I Fredrikstad ble lørdagens andre kamp spilt. Der fikk hjemmelaget Stjernen mer enn nok å bestille mot Espen «Shampo» Knutsens Vålerenga. Oslo-laget ga seg ikke før det sto 0-12 på resultattavlen i hallen.